Președintele Federației de Lupte Universale: Proiectul de lege care prevede asigurarea sportivilor, votat în primă lectură de deputații din Legislativul precedent, a rămas „în aer”

Președintele Federației de Lupte Universale: Proiectul de lege care prevede asigurarea sportivilor, votat în primă lectură de deputații din Legislativul precedent, a rămas „în aer”

Proiectul de lege cu privire la cultură fizică și sport, care prevede asigurarea sportivilor după încheierea practicării sportului de performanță, votat în primă lectură de deputații din precedentul Parlament, stă pe „stand by” și nu se mai aude nimic despre el. Declarația a fost făcută de președintelui Federației de Lupte Universale, Igor Rotaru în timpul unui podcast.

„ Ce a dat statul oamenilor din sport din 1990 încoace? A fost elaborată vreo lege care ar demonstra că statului îi pasă de sportivi? Nu! La momentul de față a fost votată în primă lectură o lege destul de bună de către fostul Legislativ cu privire la cultura fizică și sport care prevede asigurarea financiară a sportivului, în cazul în care sportivii lucrează în anumite structure de forță și se pensionează devreme. De asemenea, mulți sportivi sunt antrenați în diferite competiții de foarte tineri și peste 15 ani după ce au devenit capioni și au obținut anumite performanțe, statul îi abandonează iar viitorul lor nu este deloc asigurat. Sportivii noștri nu au nicio asigurare în cazul unor traume, atunci când după vârsta de 35 de ani nu mai pot practica sportul de performanță, așa cum este în alte țări. Din păcate, despre acest proiect de lege nu se mai aude nimic, a rămas în aer, nu mai este unul activ,” a spus Rotaru.

Președintele Federației de Lupte Universale mai afirmă că procesele politice sunt cele care deschid sau închis ușile în Republica Moldova iar în cazul în care nu faci parte din niciun partid politic nu există șanse să obții finanțări.

„ Am ajuns la concuzia că la noi în țară, dacă nu te implicit în careva procese politice, ești marginalizat sau nu știe nimeni de tine. De exemplu, sunt proiecte la care aplici ca un simplu președinte al unei organizații sau federații, sau ca un simplu membru al unui ONG, vii cu niște propuneri sau idei și ele rămân abandonate, dar atunci când vin membri de partid sau oameni cu acoperire politică, să simt unele schimbări în atitudinea anumitor personoane”, a precizat Igor Rotaru.

Share