Peste 100 de cicliști vor parcurge 74 km pe traseul Sărăteni-Soroca recent inaugurat

Peste 100 de cicliști vor parcurge 74 km pe traseul Sărăteni-Soroca recent inaugurat

Peste 100 de cicliști participă astăzi, 19 octombrie, în cursa de biciclete, inițiată de Ambasadorul SUA în Republica Moldova, de-a lungul traseului Sărăteni-Soroca, reconstruit din fondurile Guvernului SUA în cadrul Programului Compact. Cicliștii au pornit cursa în s.Volovița, r-nul Soroca și sunt însoțiți de către Ambasadorul SUA William H. Moser, iar în satul Brînzeni, r-nul Telenești la grupul de cicliști se va alătura Prim-ministrul Iurie Leancă.

Oficialul american a salutat participanții și le-a mulțumit pentru receptivitatea și spiritul de inițiativă de care au dat dovadă, încurajîndu-i să avanseze cu rezistență cei 74 km pe un drum modern, recent reabilitat. Startul cursei în satul Volovița a fost dat de către Președintele raionului Soroca, Victor Său, care a salutat participanții veniți la acest eveniment inedit și le-a urat succes.

La cursa de ciclism mai participă reprezentanți ai Corporației Provocările Mileniului din SUA și ai Fondului Provocările Mileniului Moldova, reprezentanți ai autorităților publice locale și societății civile, cicliști profesioniști, bloggeri, locuitori din satele amplasate pe traseul Sărăteni-Soroca. Bicicliștii vor parcurge o distanță de 74 de km, de la satul Volovița din raionul Soroca și pînă la podul de la intersecția denivelată Sărăteni.

Cursa se desfășoară după lansarea oficială a drumului Sărăteni-Soroca, care a avut loc pe 16 octombrie curent, pentru a demonstra calitatea traseului reconstruit și modernizat. În 2012, înainte de demararea lucrărilor de construcție a drumului, Ambasadorul SUA William Moser și Prim-ministrul de atunci Vlad Filat au parcurs distanța de 12 km pe traseul deteriorat.

În cadrul cursei de ciclism, Federația de Ciclism din Moldova va organiza o competiție pentru 47 de cicliști  profesioniști pe o distanță de circa 40 km.

Cursa de ciclism este organizată de către Fondul Provocările Mileniului Moldova și Ambasada SUA în parteneriat cu federația de Ciclism din Moldova și suportul companiei OM care a cofinanțat desfășurarea cursei și acordarea  premiilor pentru competiția bicicliștilor profesioniști.

Maria Roșca

Share