Persoana care a intrat în mulțime în timpul protestelor de ieri – reținută!

Persoana care a intrat în mulțime în timpul protestelor de ieri – reținută!

Astăzi a fost reținută, pentru 72 de ore, persoana care este bănuită că a intrat în mulţime cu microbuzul de model Mercedes-Benz, în cadrul protestelor de ieri, din preajma sediului  televiziunii publice Moldova 1, deplasându-se în direcţia cordonului viu de poliţişti, punând în pericol viaţa şi sănătatea, nu doar a polițiștilor, dar și a cetățenilor prezenţi la protest, potrivit Poliției Republicii Moldovei.

Acesta s-a dovedit a fi, un bărbat, în vârstă de 50 ani, locuitor al municipiului Chișinău, care nu s-a conformat cerințelor legale a polițiștilor și a aplicat violența în adresa acestora, iar dacă va fi găsit vinovat, legea prevede pedeapsa cu închisoarea, de la 4 la 8 ani (art.349 al. 2 lit.a).

Reamintim, ieri, pe acest fapt a fost deschisă o cauză penală ”Ameninţarea sau violenţa săvârșită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească”, art. 349 al. 2 lit.a al CP al RM.

În cadrul efectuării acțiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că mijlocul de transport aparține unui  bărbat, în vârstă de 43 de ani,  locuitor al comunei Bubuieci, municipiul Chișinău, care a încercat să fugă de la fața locului, deplasându-se  pe contrasens pe sos. Hâncești, însă a fost stopat de agenții de patrulare. Acesta a fost sancționat contravențional, fiindu-i aplicată o amendă în mărime de 4000 lei și 3 puncte de penalizare, iar microbuzul a fost ridicat ca corp delict. Precizăm, că persoana respectivă, are un antecedent penal pentru acte de violență împotriva polițiștilor ce au avut loc la 24 aprilie 2016.

Reiterăm, poliția susține dreptul la libera exprimare, însă acest drept trebuie exercitat în conformitatea cu legea, fără a pune în pericol viața și sănătatea cetățenilor, fie că aceștia sunt participanți la proteste, simpli cetățeni ori reprezentanți ai forțelor de ordine. 

Mihaela Rotari

Share