Pericolele ascunse în ojă! Uite la ce te expui

Pericolele ascunse în ojă! Uite la ce te expui

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Stanford din California, Statele Unite ale Americii, oja are o serie de efecte negative asupra corpului tău. Iată care sunt pericolele ascunse în ojă şi la ce te expui:

Cercetătorii americani susţin că ojă are în compoziţie multe substanţe chimice care pot să afecteze mult starea de sănătate a unei persoane.

Mai precis, trei substanţe găsite deseori în ojă, precum formaldehidele, toluenul şi dibutilul sunt cele răspunzătoare pentru diversele pericole ascunse în ojă.

Pericolele ascunse în ojă:

Dibutilul – această substanţă poate afecta organele genitale. Substanţă se adaugă la ojă pentur că are rolul de a o face mult mai uşor de aplicat. Însă, această substanţă poate să afecteze sănătatea organelor genitale ducând uneori şi la infertilitate.

Pericolele ascunse în ojă:

Toluenul – acesta este un solvent ce permite îngroşarea ojei şi întărirea. Dacă este aplicat frecvent pe unghii, poate pătrunde în organism şi atacă atât sistemul nervos central cât şi organele reproducătoare.

Pericolele ascunse în ojă:

Formaldehidele – acestea ajută la întărirea unghiilor însă pot cauza un dezechilibru la nivel celular şi să ducă la apariţia celulelor canceroase, dacă pătrund în cantitate mare în organism.

Sursa: lyla.ro

 

Share