Compania S.A. INTROSCOP marchează 58 de ani de activitate

Compania S.A. INTROSCOP marchează 58 de ani de activitate

Compania S.A INTROSCOP,  care  și-a început activitatea  sub denumirea „Electrotocipribor” sau AP „Volna”, marchează la 21 noiembrie 2017,  58 de  ani de la fondare.

INTROSCOP S.A. era cunoscută în perioada sovietică drept  unul din cei mai importanți furnizori  de produse de aplicare largă în energetică, metalurgie, constructoare de mașini și avioane. Pe parcursul activității întreprinderii au fost elaborate mai mult de 200 de modele de aparate și utilaje de diagnostică tehnică.

În vara anului 2011, întreprinderea își schimbă domeniul de activitate grație  semnării contractelor de cooperare cu liderul european în domeniul cablajelor – concernul german LEONI și liderul mondial în același domeniu – concernul nipon Sumitomo Group.  Acum INTROSCOP este cea mai mare companie producătoare de cablaje auto din Chișinău, care a fost printre primele  ce a reușit să atragă și să mențină atenția investitorilor internaționali asupra potențialului  autohton în domeniul dat.

De la începutul activității și pînă în prezent, întreprinderea a reușit să își consolideze pozițiile pe plan local cît și internațional. Cartea de vizită a companiei a devenit calitatea produselor și servicilor ce le furnizează. Acest fapt este confirmat și de certificatele ISO 9001:2015 și IATF16949:2016. INTROSCOP fiind unica companie locală care  a obținut certificarea conform standardului  IATF16949 2016.De asemenea, compania este Laureat al Concursului pentru realizări în domeniul calității pentru 2 ani consecutiv, 2014 și respectiv 2015. Mai mult, actualmente, S.A INTROSCOP  este una din cele mai mari companii din Republica Moldova după volumul de export.

INTROSCOP S.A. a fost desemnată  în 2016 drept „Compania Anului”  cu  cea mai mare creștere de personal. Pe parcursul anului 2017, compania și-a mărit echipă cu peste 500 persoane. La moment,  la companie activează peste 2 000 de persoane. Pentru anul viitor sunt preconizate   noi extinderi de personal, grație interesului sporit a investitorilor străini de a  lansa noi proiecte în parteneriat cu INTROSCOP.

INTROSCOP S.A. consideră calitatea ca fiind prioritară pentru serviciile oferite clienților săi, iar principala misiune a companiei este de a respecta drepturile angajaților săi  și de a crea condiții cît mai sigure la locul de muncă.  Pe lîngă condițiile bune de muncă, compania oferă un salariu care depășește  cu 30% media națională și asigură instruirea și evaluarea continua a personalului.

Valeriu BODIU, Director General INTROSCOP S.A. : „Toate rezultatele de pînă acum se datorează în primul rînd angajaților INTROSCOP.  Avem  persoane care au muncit peste 50 de ani aici și continuă să fie alături de noi. Unii  au venit direct după absolvirea  școlii, liceului, alții  de  la  universitate, iar cu timpul au evoluat și au în subdiviziunea lor sute de angajați. Împreună cu ECHIPA INTROSCOP am început proiectele de la zero, am obținut succes și continuăm să muncim   ca să ne dezvoltăm„.

Directorul general al INTROSCOP este convins că cetățenii Republicii Moldova pot să  găsească și aici, acasă, un loc decent de muncă.

„Depunem toate eforturile pentru a ne extinde activitatea și de a crea cît mai multe locuri de muncă pentru ca cetățenii R. Moldova să muncească acasă, alături de familiile lor.  Republica Moldova are oameni profesioniști și poate oferit mărfuri și servicii de cea mai înaltă calitate. Iar noi, echipa  “INTROSCOP”  depune toate eforturile în acest sens”, spune Valeriu BODIU.

Cu ocazia aniversării a 58 de ani de activitate, conducerea companiei mulțumește  tuturor angajaților companiei, pentru eforturile depuse și responsabilitatea de care dau dovadă zi de zi. Toți cei visează la un loc stabil de muncă, un salariu decent și o calificare profesională continuă sunt așteptați cu drag în marea familie INTROSCOP.

Societatea pe acțiuni „INTROSCOP” (fosta uzină „Electrotocipribor”, Asociația de producție „Volna”) a fost fondată în anul 1959. În anul 2008 compania a devenit privată, iar pe parcursul ultimilor 5 ani a cunoscut un proces de restructurare și modernizare continuă. La moment, S.A. „INTROSCOP” este a doua companie din domeniu ca mărime după volumul de producere și număr de angajați.

Compania S.A. “INTROSCOP”, care este una din cele mai mari din industria automotivă autohtonă, și-a mărit numărul de angajați cu 10%, în primele 9 luni ale anului 2017, iar comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016 –  cu 26%. Astfel, la momentul de față, la întreprindere activează 2036 de persoane.

Conform administrației, acest lucru a fost posibil grație contractelor cu liderii mondiali  „Leoni” și  „Sumitomo”. Nemijlocit, angajații S.A. “INTROSCOP” produc cablaje pentru cunoscutele mărci auto: Mercedes-Benz, Volkswagen, Volvo,  Nissan și BMW.

Mihaela Rotari

Share