Organizațiile minorităților naționale au anunțat pe cine susțin în alegeri

Organizațiile minorităților naționale au anunțat pe cine susțin în alegeri

Organizațiile minorităților naționale au anunțat pe cine susțin în alegeri

Organizațiile minorităților naționale din Republica Moldova susțin PDM în alegerile din 30 noiembrie. Anunțul a fost făcut ieri, printr-o rezoluție de susținere a PDM, adoptată de reprezentanți ai minorităților etno-culturale din Republica Moldova, în cadrul unui Forum național.

”Noi, reprezentanții etniilor din Moldova, conștientizăm cât de serioasă poate ajunge situația din Moldova după 30 noiembrie dacă nu vom face alegerea corectă. Trebuie să evităm riscurile care amenință Republica Moldova și trebuie să respingem radicalii și extremiștii care vor să facă rău Moldovei. PDM este cel mai potrivit partid pentru a garanta armonia interetnică și stabilitatea Moldovei”, a declarat Feodor Sabii, conducătorul comunităţii bulgare.

”Susținem poziția PDM pentru menținerea bunelor relații cu toți vecinii, atât din vest cât și din est. Noi trebuie să preluăm ce este mai bun în Uniunea Europeană și să păstrăm relațiile de prietenie cu Federația Rusă. Am simțit în permanență susținerea și implicarea în diverse proiecte din partea liderului democrat Marian Lupu”, a punctat Nicolae Guțul, preşedintele administraţiei Organizaţiei slavone pentru drepturile omului „Vece”.

Reprezentanții minorităților etnice au lansat și un apel de susținere a Partidului Democrat, pentru stabilitate și pentru a nu admite venirea la putere a unor forțe extremiste. “Facem un apel către membrii tuturor etniilor din Moldova să nu voteze cu radicalii și cu cei care vor să aducă haosul și dezbinarea în țară. Vom vota Partidul Democrat pentru că este un partid al bunei înțelegeri, care promovează un plan real de acțiuni pentru îmbunătățirea calității vieții a oamenilor simpli,”, se menționează în declarația de susținere a PDM.

Prezent la eveniment, președintele PDM, Marian Lupu, a precizat că, în Platforma sa electorală, Partidul Democrat își asumă angajamentul de a proteja interesele tuturor cetățenilor acestei țări, indiferent de etnie. ”Partidul Democrat este alături de toți oamenii Moldovei. Cu toții trebuie să fim mândri de patria noastră. Vă mulțumesc pentru susținerea acordată PDM și vă asigur că Partidul Democrat nu va permite niciodată nimănui să strice buna conviețuire interetnică din Moldova. Îi îndemn pe toți moldovenii, indiferent de etnie, să dea un vot pentru stabilitatea și pentru creșterea Moldovei”, a spus Marian Lupu.

Maria Roșca

Share