Orașul de la capătul lumii. Cum arată cea mai adâncă groapă excavată de om – VIDEO

Orașul de la capătul lumii. Cum arată cea mai adâncă groapă excavată de om – VIDEO

Orașul are o populație de aproximativ 37.000 de locuitori, potrivit ultimului recensământ și este situat lângă cea mai adâncă groapă excavată de om până în prezent, mina de diamante din Mirny, Rusia.  Viața în acest oraș a început în 1955 când oamenii de știință sovietici au descoperit aici un depozit imens de diamante.

Groapa, cu o adâncime de 524,8 metri adâncime şi un diametru de 1.609 m, face ca oraşul alăturat să pară lovit de un meteorit, potrivit BBC.

Spațiul aerian aflat deasupra minei este închis pentru elicoptere din cauza unor incidente în care 2 elicoptere au fost aspirate de fluxul de aer descendent din mină.

Numită ,,Oraşul de diamant”, mina Mirny din estul Siberiei este atât de mare încât creează un vortex puternic.

Orașul se află la 4.300 de km de Moscova, iar cea mai apropiată așezare este situată la 250 de km.  Din punct de vedere meteorologic, locuitorii se “luptă” cu o climă aspră. În luna aprilie, solul este încă acoperit cu zăpadă, iar râurile si lacurile înghețate. În sezonul rece, temperaturile ajung la -50 de grade celsius.

În 2004 au fost create o serie de tuneluri subterane din care au fost extrase şase milioane de carate de diamente brute în 2014.

Valoarea totală a minei se bazează pe adăugarea valorii diamantelor care au fost extrase şi a celor care încă se află în mină. În aproape jumătate de secol, mina a produs diamante cu o valoare totală de minim 17 miliarde de dolari.

1 2 3

Sursa: vocea.biz

Share