Oficial! Diego Costa a semnat cu Atletico, înaintea meciului cu Chelsea. Detaliile transferului și când va putea

Oficial! Diego Costa a semnat cu Atletico, înaintea meciului cu Chelsea. Detaliile transferului și când va putea

Diego Costa este, începând de marți seară, în mod oficial, jucătorul lui Atletico. Clubul din Madrid a făcut anunțul cu mai puțin de 24 de ore înaintea duelului din Liga Campionilor cu Chelsea, tocmai clubul de la care se întoarce brazilianul naturalizat de Spania, potrivit digisport.ro

Presa din Anglia precizează că Atletico a plătit 66,1 milioane de euro (58 de milioane de lire sterline) pentru readucerea lui Diego Costa (29 de ani pe 7 octombrie). Înțelegerea va intra în vigoare la 1 ianuarie 2018 și, inițial, fotbalistul va figura la Atletico sub formă de împrumut până la finalul sezonului în curs, urmând ca din vară să devină 100% jucătorul lui Atletico.

„Bine ai venit acasă!”, a scris clubul pe site-ul oficial și pe contul de Twitter, alături de o poză cu noul tricou al lui Diego Costa, așezat în vestiarul de pe stadionul ultramodern Wanda Metropolitano. Vârful va purta numărul 18 în noua sa aventură la Atletico.

„Sunt foarte fericit să revin acasă. Am spus mereu că Atletico e casa mea, sunt foarte fericit. Am o dorință foarte mare de a începe să pun umărul la succesele clubului. Voi da totul pentru echipa mea, așa cum încerc mereu. Îi mulțumesc în principal președintelui Miguel Angel Gil și întregului club pentru că au făcut ca acest lucru să se întâmple, le sunt foarte recunoscător tuturor”, a spus Diego Costa, potrivit site-ului oficial al clubului.

Atacantul se afla la Madrid încă de săptămâna trecută, în așteptarea finalizării ultimelor tratative. A trecut cu succes vizita medicală pe care a efectuat-o în două etape, în zilele de sâmbătă și de luni.

Va putea juca din nou un meci oficial abia în ianuarie 2018, după ce lui Atletico îi va expira interdicția la transferuri. Până atunci, se va antrena alături de noii colegi, începând de miercuri, sub comanda staff-ului condus de Diego Simeone, după ce a ratat întreaga pregătire de vară cu Chelsea.

59 de goluri în 120 de meciuri are Diego Costa pentru Chelsea în cele 3 sezoane în care a jucat pe Stamford Bridge. Miercuri seara, Atletico Madrid primește vizita fostului club al atacantului, în etapa a doua a grupelor Ligii Campionilor.

Mihaela Rotari

Share