Nu știai! Hamburgerul „Moldova”, specialitatea unui restaurant din Olanda

Nu știai! Hamburgerul „Moldova”, specialitatea unui restaurant din Olanda

Un cuplu din Republica Moldova îşi lansează astăzi propriul restaurant în Olanda. Alexandru Bivol şi Dorina Baltag promit că oaspeţii restaurantului „Hamburgeria” din inima oraşul Maastricht vor fi răsfăţaţi cu multe bucate deosebite, însă în capul mesei va sta o specialitate inspirată din bucătăria moldovenească.
„Deși, la prima vedere, pare că bucatele tradiționale moldovenești nu își pot găsi loc într-un local numit „Hamburgeria”, să știți că greșiți. Mai mult decât atât, olandezii și turiștii orașului sunt invitați să guste din burgerul numit „The Moldovan”, acesta având în componență pârjoala după rețeta mamelor noastre, iar ca sos adăugam adjica,  pregătită ca în Moldova”, ne-a împărtășit secretele din bucătărie Dorina.
Alexandru este unul dintre primii moldoveni veniți în Olanda, stabilindu-se de 17 ani în Țările de Jos. Protagonistul a muncit în domeniul IT, însă, spune că, dintotdeauna i-a plăcut să îi răsfețe pe cei dragi cu bucate pregătite de el. Astfel, Alexandru Bivol a schimbat sferă exactă IT pe „mirosurile și gusturile îmbietoare” ale bucătăriei „Hamburgeriei”.

Dorina Baltag, partenera de business și de viață a lui Alex, a povestit pentru TRM.MD că acestuia îi plăcea să facă mâncare în diversele lor călătorii, astfel a și apărut ideea de a lansa un bar de hamburgeri.

„Am hotărât să deschidem un bar de hamburgeri, dar nu unul  „fast food”, ci unul care ar servi alimente de bună calitate într-un răstimp cât mai scurt. Localul, ca și business-ul, promovează anumite concepte de viață pe care noi le promovăm – mâncare de calitate, ecologic pure. De asemenea, vom avea în meniu băuturi naturale, fără chimicale, cu cât mai puțin sare și zahăr”, ne-a explicat Dorina Baltag.
Cele șase meniuri zilnice, pregătite de restaurantul „Hamburgeria” de către bucătarul moldovean stabilit în Olanda, vor fi combinate cu o specialitate ce se va schimba în fiecare lună.

Sursa: trm.md
Share