Noi divergențe între PDM și PCRM. A fost evitată o eventuală manifestare violentă!

Partidul Democrat din Moldova (PDM) comunică o nouă manifestare abuzivă și violentă a reprezentanților PCRM. Despre aceasta se anunță pe pagina web a formațiunii.

Incidentul s-a petrecut în Ocnița, unde în centrul orașului au loc pregătirile pentru organizarea unui concert pe care PDM îl dedică ocnițenilor. Candidatul PCRM Ion Tomai (președinte al raionului degrevat din funcție!) a agresat verbal echipa care lucra la instalarea scenei, amenințându-i și făcând presiuni asupra acestora pentru a bloca pregătirile pentru evenimentul din această seară. Echipele de supraveghere a ordinii publice ale PDM, special formate pentru situații de acest fel, au reacționat operativ și au preîntâmpinat o eventuală manifestare violentă din partea liderului local al PCRM.

“Considerăm gestul comunistului Ion Tomai drept un abuz, mai ales în condițiile în care este degrevat de la îndeplinirea funcției administrative. Abuzul este cu atât mai evident cu cât, întru pregătirea concertului din această seară din centrul orașului, PDM a îndeplinit din timp toate procedurile legale necesare și a obținut autorizația pentru organizarea spectacolului”, susțin democrații.

Aceștia își exprimă dezamăgirea față de acest tip de comportament, de care au dat dovadă concurenții electorali. “Turneul democraților în teritoriu și reacțiile pozitive pe care le primim din partea cetățenilor nu le sunt pe plac mai multor concurenți electorali, care au încercat inclusiv să împiedice venirea oamenilor la întâlnirile electorale cu democrații – un exemplu concret am avut ieri la Sângerei, unde s-a aflat președintele Marian Lupu”, mai spun ei.

PD reamintește că violențele și extremismul nu vor putea duce niciodată la nimic pozitiv, ci, din contra, astfel de comportamente din partea politicienilor pot genera doar regres și sărăcie.

Totodată, ei reamintesc și despre discuțiile referitoare la pactul de neagresiune între concurenții electorali și la necesitatea de a avea cu toții o conduită corectă în perioada de campanie, pentru a respecta legea și dreptul alegătorilor la liberă informare.

PDM susține că va face o campanie electorală pozitivă și se va consulta direct cu oamenii despre măsurile necesare pentru creșterea Moldovei. “Noi nu facem  politică prin scandal, noi atragem atenția prin forme si inițiative noi si interesante pentru oameni”, afirmă ei.

Mihaela Rotari

Share