Mihai Ghimpu – producător general al unui film

Mihai Ghimpu – producător general al unui film

Președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, este producător general al filmului „Basarabia – două veacuri de străinie”. Despre aceasta el a accentuat în cadrul evenimentului de lansare a Volumului „Scrisori către Stalin sau spovedaniile celor ocupaţi” (1947-1953), ieri, 25 noiembrie, în incinta Bibliotecii Municipale „B. P. Haşdeu” din Chișinău, informează Oficial.md.

Mihai Ghimpu, prezent la evenimentul dedicat lansării volumului, a accentuat că această lucrare nu este prima pe care o susține, menționând și filmul „Golgota Basarabiei”, dar și filmul „Basarabia – două veacuri de străinie”, fiind producătorul general al acestuia. Președintele PL a accentuat că va susține în continuare lucrările care vor afirma adevărul istoric și vor vorbi deschis despre crimele regimului comunist de ocupație, pentru că este o rușine să acoperi durerea neamului nostru, de parcă nici n-ar fi existat.

Autoarea cărții „Scrisori către Stalin sau spovedaniile celor ocupaţi” (1947-1953), Mariana Țăranu, doctor în istorie, a vorbit despre conținutul volumului, mesajul pe care-l transmite lucrarea și a accentuat că prin intermediul celor 280 de scrisori incluse în volum este surprinsă dinamica transformărilor din societatea noastră, modalitățile de constrângere ale localnicilor de a se adapta la noul mod de viață impus de politica sovietică, prin intermediul deportărilor, foametei organizate, colectivizării, terorii, etc.

„Lucrarea prezintă istoria locuitorilor de la Est de Prut văzută și simțită de cei „de jos”, fie de la baștină, fie din regiunile în care au fost deportați, prin care își dezvăluie dramele, iluziile și revoltele față de situația în care s-au pomenit.” – a spus autoarea despre volumul „Scrisori către Stalin sau spovedaniile celor ocupaţi” (1947-1953).

Mihaela Rotari

Share