Locuri de frunte pentru pompierii moldoveni, la competițiile internaționale din Bulgaria!

Locuri de frunte pentru pompierii moldoveni, la competițiile internaționale din Bulgaria!

Pompierii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI s-au întors recent de la competițiile internaționale la sportul aplicativ al salvatorilor din Bulgaria. Salvatorii moldoveni s-au manifestat activ la Campionatul CUPA ODESOS 2017 de la Varna, ocupând locuri de frunte în mai multe etape sportive.

Angajații Serviciului Situații Excepționale au luat locul I la următoarele probe:  ascensiunea pe scara de fereastră la etajul patru, depășirea fâșiei de 100 m cu obstacole, dar și la ștafeta combinată 4×100. În clasamentul general echipa IGSU din Moldova a ocupat locul II.

Competițiile de profil au fost desfășurate la nivel înalt, iar participanții au făcut schimb de experiență în domeniul noilor tehnologii și mijloace  de stingere a incendiilor. Campionatul internațional la sportul aplicativ are scopul de a populariza sportul în rândul echipelor de salvatori și pompieri și obținerea rezistenței necesare la lichidarea consecințelor situațiilor excepționale.

La competițiile organizate la Varna au participat 7 selecționate membre ale Federației Internaționale Sportive  din Bulgaria, Cehia, Slovacia și Republica Moldova.

Mihaela Rotari

Share