La ce riscuri te supui atunci când accepţi anestezia

Anestezia este inevitabilă mai ales în cazul unor operații dificile. Face intervenția chirurgicală mai suportabilă pentru pacient, însă vine cu niște riscuri pe care e bine să le cunoști.  

Anestezierea locală sau totală este o metodă sigură, de încredere, însă dacă este prost făcută de către medic se pot întâmplă lucruri nedorite.

Anestezia poate duce la pierderea completă a cunoștinței și a memoriei. Această metodă inhiba funcțiile neuronale, iar consecințele pot fi neplăcute chiar și pentru o persoană sănătoasă.

Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sao Paulo, anestezia generală poate provocă o creștere a presiunii oculare. Persoanele care au o presiune arterială mare au nevoie de îngrijire în plus după anestezie.
1. În urmă unei injecții cu substanțe care amorțesc anumite părți ale corpului poate apărea cefaleea. Anestezia poate duce în unele cazuri la puternice dureri de cap cauzate de dispersarea unor lichide importante care țin neuronii în echilibru, notează salud180.com.

2. Persoanele care au probleme cu stomacul sau gravidele au adesea stări de greață în urmă substanței administrate prin injecție. Complicațiile postoperatorii pot fi destul de complexe. Amețeală și vărsăturile sunt printre cele mai des manifestări în urmă unei anestezii generale.

3. Și procesul cognitiv poate suferi în urmă anesteziei. Unii pacienți se pot trezi destul de confuzi după operație și pot suferi pierderi scurte de memorie.

4. În cele mai grave cazuri poate avea loc un stop cardiac. Vasele sanguine se pot dilată excesiv dacă injecția nu este făcută cum trebuie, iar sângele nu mai circulă normal în artere.

Acestea sunt câteva dintre cele mai întâlnite simptome post-operatorii cu care s-au confruntat medicii. Este important că pacientul să îi comunice medicului problemele de sănătate cu care s-a confruntat sau se confruntă pentru că specialistul să știe ce fel de substanță cu rol anestezic să îi administreze.

Sursă: realitatea.net

Share