„Inteligența Artificială (IA) și fotbalul” – între oportunitate și necesitate. Participă la campania lansată de Academia FMF

„Inteligența Artificială (IA) și fotbalul” – între oportunitate și necesitate. Participă la campania lansată de Academia FMF

Trăim într-o lume în care Inteligența Artificială (IA) începe să fie folosită în toate domeniile. IA schimbă de mai multă vreme sportul în general și fotbalul în particular. Academia Federației Moldovenești de Fotbal își propune să exploreze acest domeniu și vă invită să vă dați cu părerea cum poate fi folosită IA în industria fotbalistică din Republica Moldova. 

Cu acest prilej, Academia FMF anunță campania „Inteligența Artificială (IA) și fotbalul”, care își propune drept scop identificarea necesităților de instruire privind aplicarea IA în fotbal.

Astăzi constatăm eforturi consistente de implicare a IA în diferite domenii pentru a dezvolta și promova fotbalul:

a. Optimizarea antrenamentelor;
b. Recrutarea sportivilor (scouting sportiv);
c. Analiza jocului;
d. Asistarea arbitrilor;
e. Securitate;
f. Recuperarea sportivilor;
g. Marketingul sportiv și responsabilitatea socială;
h. Jurnalism sportiv;
i. Fotbal de mase;
j. Luarea deciziilor manageriale;
k. Estimarea costurilor de transfer ale sportivilor;
l. Gestionarea veniturilor cluburilor prin activități comerciale conexe.

Deocamdată, sportul din țara noastră nu se grăbește să adopte aceste schimbări. Însă, lucrurile nu pot trena mult. În contextul integrării europene a Republicii Moldova, adoptarea tehnologiilor moderne și ralierea la noile practici și tendințe mondiale a devenit o necesitate, care urmează a fi conștientizată atât de mediul academic, cât și de managerii sportivi, antrenorii, sportivii de performanță, dar și de toți iubitorii fotbalului.

Fotbalul devine o afacere având drept scopuri profitul și performanța. Or, acest lucru pune o presiune constantă pe obținerea de rezultate.

Pentru propuneri și sugestii, ne puteți contacta la sediul Academiei FMF pe adresa Chișinău, bd. Dacia 45, of. 310, email: academia@fmf.md sau pe pagina de Facebook Academia FMF.

Share