Inedit! Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în cuptorul cu microunde

Inedit! Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în cuptorul cu microunde

Bicarbonatul de sodiu este un produs ieftin, pe care il gasesti in orice supermarket. Iata trei motive pentru care trebuie sa cumperi mai des acest produs.

Ajuta la curatare cuptorului cu microunde

Pentru a curata cuptorul cu microunde mult mai usor, pune in acesta un bol cu bicarbonat de sodiu, diluat in putina apa. Lasa-l doua trei minute la putere maxima, pana cand apa se transforma in vapori. Tot ce trebuie sa mai faci este sa stergi peretii cuptorului cu o laveta curata.

Indeparteaza mirosurile neplacute din frigider

Bicarbonatul este eficient in indepartarea mirosurilor neplacute din frigider si chiar din congelator. Tot ce trebuie sa faci este sa pui intr-un bol mic sau intr-o cutie un plic de bicarbonat de sodiu si sa il lasi in frigider. Vei observa cum mirosurile vor disparea ca prin minune.

Alunga acarienii de pe saltea si perne

Pernele si saltelele sunt adesea pline de acarieni, ageni microscopici care pot produce alergii. Pentru a scapa de acestia presara pe saltea si pe perne bicarbonat de sodiu. Lasa-l sa actioneze timp de 30 de minute apoi aspira foarte bine. Este bine sa faci acest lucru o data pe luna.

Indeparteaza calcarul

Foloseste bicarbonat de sodiu atunci cand speli rufe sau vase. Acesta ajuta la indepartarea calcarului de pe masina de spalat dar si la indepartarea mirosurilor neplacute (in special din masina de spalat vase). Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi o lingura, doua de bicarbonat de sodiu impreuna cu detergentul, conform casa.acasa.ro. 

 

Share