INCREDIBIL: A surprins, într-o singură poză, toată Omenirea, dar el nu apare în cadru! Cine este unicul om care a reușit această minune?

INCREDIBIL: A surprins, într-o singură poză, toată Omenirea, dar el nu apare în cadru! Cine este unicul om care a reușit această minune?

Pe 21 iulie 1969, în timp ce colegii săi Neil Armstrong și Edwin ”Buzz” Aldrin se întorceau de pe Lună, Michael Collins, căpitanul de pe ”Colombia”, modulul de comandă, trage o poză. Unii vorbesc despre cea mai interesantă imagine din istoria Omenirii, deoarece este prima și singura din toate timpurile în care persoana care declanșează nu se află în ”cadru”. Pământul e pe fundal, modul se vede în față, dar ”Mike” nu apare pe nicăieri.

Venise pe lume pe 31 octombrie 1930, la Roma, în Italia. În primii 17 ani de viață, schimbase..nouă orașe. Tatăl său, militar de carieră, mergea pe unde era nevoie de el. La 18 s-a suit, prima oară, într-un avion. Și-a dat seama că ăsta e visul său: să zboare!

Michael Collins a ajuns la ”Columbus Air Force Base”, a adunat 1.500 de ore de zbor și, apoi, în octombrie 1963, chiar de ziua sa, a fost selectat să facă parte din cel de-al treilea grup de astronauți americani ce urmau să zboare în spațiu. Din 14 piloți, patru aveau să decedeze la teste, ceilalți 10 ajungând, toți, în misiuni ”Apollo”.

În iulie 1966, pleacă în ”Gemini 10”. Apoi este anunțat că va face parte din cea mai mare provocare a omenirii de până atunci: primi pași pe Lună. Neil Armstrong și Edwin ”Buzz” Aldrin sunt desemnați să coboare pe satelitul natural al Pământului, în timp ce el, Michael Collins, va fi comandantul modului de comandă ce se va învârti în jurul acestuia, pentru a-i recupera pe cei doi. 

E 20 iulie 1969 când ”Vulturul” aselenizează. Neil și ”Buzz” coboară, peste câteva ore, pe suprafața Lunii. Collins rămâne le supraveghere. Pe 21 iulie, după 21 de ore și jumptate, când cei doi se pregătesc, cu modul lunar, de joncțiunea cu cel de comandă, scoate aparatul foto ”Hasselblad” și trage una dintre cele mai interesante imagini din istoria Omenirii: Pământul e pe fundal, cu toți oamenii pe el, cei doi care lipsesc la apel se află în fața sa, iar singurul care nu apare în această fotografie este…el! (pe vremea aceea nu se descoperise selfie-ul :))Alipirea are loc și, pe 24 iulie, cei trei ajung, fără probleme majore, pe Pământ.

Azi, ”Mike” a ajuns la 86 de ani. N-a dorit, niciodată, să vorbească prea mult despre acele momente. A spus doar că ”De la Adam încoace un om nu s-a mai simțit atât de singur!” (aluzie la faptul că nu se afla pe Pământ, iar colegii săi se găseau la…lucru, pe Lună) apoi a adăugat că a fost bucuros să-i poată aduce, în siguranță, pe Neil și ”Buzz”. Cât despre poză, puține cuvinte. Vorba aceea, o imagine face cât 1.000…

Sursa: a1.ro
Share