În Moldova va fi adusă icoana Sfîntului Cuvios Serghie de la Radonej

În Moldova va fi adusă icoana Sfîntului Cuvios Serghie de la Radonej

În R. Moldova va fi adusă icoana Preacuviosului Serghie de la Radonej. Evenimentul este organizat cu prilejul prăznuirii pe data de 8 octombrie a naşterii sfîntului Serghie de la Radonej.

Sfînta icoană ortodoxă va fi dusă prin eparhiile moldoveneşti şi se va afla în Moldova timp de o lună de zile. Pe data de 11 octombrie, icoana va fi dusă la Bălţi unde Eparhia de Bălţi şi Făleşti va organiza Drumul Crucii cu icoana sf. Serghie, care conţine un fragment din moaştele sale sfinte. Procesiunea, la care vor participa şi alte icoane, va începe la 8:30, la intrarea în oraşul Bălţi, din partea or. Sîngerei. În cadrul procesiunii va fi parcurs un drum de 5 km pe jos, pînă la Catedrală. În curtea Catedralei va avea loc Sfînta Liturghie cu participarea episcopilor, preoţilor şi enoriaşilor.

Icoana sfîntă se va afla în Catedrala din Bălţi pînă la 16 octombrie după care va fi dusă la sudul Moldovei, la Cahul şi Comrat şi în alte regiuni ale ţării.

În acest an, icoana sf. Serghie de la Radonej  a fost dusă în Belarus, Kazahstan, Asia Centrală, şi în mai multe eparhii din Ucraina.

Icoana este adusă la inițiativa Partidului Socialiștilor din R. Moldova.

Doina Secrieru

Share