Grassroots Week Moldova 2024

Grassroots Week Moldova 2024

În perioada 23-29 septembrie, în Europa, sub patronajul UEFA, se va desfășura Săptămâna Grassroots (fotbalul de mase). Cu această ocazie Federația Moldovenească de Fotbal va organiza un șir de evenimente dedicate fotbalului pentru toți

UEFA Grassroots Week este o inițiativă anuală organizată de UEFA pentru a promova fotbalul de bază (grassroots football) în întreaga Europă. Scopul principal al acestui program este de a încuraja participarea la fotbal la nivel de amatori, inclusiv în rândul copiilor, adolescenților, adulților și persoanelor cu nevoi speciale, indiferent de vârstă, abilități sau sex.

Aspecte importante ale UEFA Grassroots Week:

Promovarea incluziunii: Fotbalul de bază se adresează tuturor și este un mediu unde incluziunea socială și diversitatea sunt încurajate. Scopul este ca toată lumea să poată participa la fotbal, indiferent de nivelul lor de abilități.

Activități și evenimente: În timpul Grassroots Week, sunt organizate evenimente, meciuri și ateliere de fotbal la nivel local, regional și național, în întreaga Europă. Acestea sunt menite să atragă cât mai mulți oameni să joace fotbal și să promoveze stiluri de viață sănătoase prin activitate fizică.

Educație și dezvoltare: UEFA colaborează cu asociațiile naționale de fotbal și alte organizații pentru a oferi resurse și programe de antrenament pentru dezvoltarea tinerilor jucători și antrenori. De asemenea, se pune accent pe fair-play și dezvoltarea valorilor etice în sport.

Promovarea antrenorilor și voluntarilor: Grassroots Week încurajează implicarea antrenorilor, voluntarilor și altor oameni din comunitate care contribuie la organizarea și desfășurarea activităților sportive la nivel local.

Beneficiile Grassroots Football:

Dezvoltare fizică și mentală a copiilor și tinerilor.

Socializare și crearea de legături în comunitate.

Accesibilitate – permite participarea oamenilor din toate categoriile sociale.

Fair play și respect pentru ceilalți participanți.

Vă invităm să participaţi activ în cadrul Săptămânanului tradiţional Grassroots Week Moldova în perioada 23-29 septembrie 2024!

Share