Gestul inedit făcut de Igor Corman la Bruxelles

Gestul inedit făcut de Igor Corman la Bruxelles

Partidul Democrat din Moldova a salutat printr-un gest inedit votul istoric de ieri al Parlamentului European, care a ratificat Acordul de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Prezent la Bruxelles, președintele Parlamentului Republicii Moldova, democratul Igor Corman, i-a oferit președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, un brâu moldovenesc.

”Brâul moldovenesc este un simbol al trăiniciei și al legăturilor strânse dintre Moldova și Europa. Vrem de asemenea să arătăm moldovenilor noștri de acasă că apropierea de Europa trebuie să însemne și aducerea tradițiilor noastre în Europa”, a explicat gestul Igor Corman.

Democratul a declarat, cu acest prilej, că votul din Parlamentul European este un pas important spre legiferarea deplină a asocierii politice și integrării economice a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană.

În cadrul întrevederii cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, Igor Corman a declarat că 2014 este un an istoric pentru Republica Moldova, subliniind că țara noastră Moldova va continua pe drumul european, fiindcă aceasta este calea bunăstării pentru cetățenii noștri.

”Această zi este una deosebită pentru viitorul Republicii Moldova, Acordul de Asociere fiind cel mai important tratat pe care l-a avut țara noastră. Pentru noi, asocierea cu UE înseamnă modernizarea Republicii Moldova după modelul european, înseamnă dezvoltare economică, salarii și pensii decente, justiție corectă, servicii medicale accesibile, educație de calitate, drumuri mai bune, precum şi soluționarea conflictului transnistrean prin reintegrarea țării’, a declarat Igor Corman în cadrul conferinței de presă susținute în comun cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Mihaela Rotari

Share