Gala Laureaţilor Fotbalului Moldovenesc – 2016! Iată cine e cel mai bun jucător al anului!

Gala Laureaţilor Fotbalului Moldovenesc – 2016! Iată cine e cel mai bun jucător al anului!

Gala Laureaţilor Fotbalului Moldovenesc – 2016 s-a desfăşurat pe 11 decembrie la Teatrul de Operă şi Balet evenimentul este organizat de către Federația Moldovenească de fotbal, potrivit serviciului de presă al MTS.

Manifestarea i-a reunit pe laureaţii anului fotbalistic 2016, desemnaţi în urma unui sondaj petrecut în rândul a circa 200 de specialişti, membri afiliați ai FMF – cluburi participante în campionatul Moldovei, asociaţii raionale, municipale și de profil, membri ai Comitetului Executiv.

Pentru a treia oară, cel mai bun jucător al anului a fost desemnat Alexandru Gaţcan, mijlocaşul selecţionatei Moldovei şi al clubului FC Rostov.

Tehnicianul echipei Milsami Orhei, Andrian Sosnovschi a devenit cel mai bun antrenor al anului 2016.

Cea mai bună echipă a fost desemnată Sheriff Tiraspol, iar cea mai bună echipă între veterani – Poliproject Chișinău.

FC Dacia Chișinău a cucerit Premiul Fair Play, iar cel mai bun arbitru al anului 2016 a fost desemnat Alexandru Tean.

În cuvîntul de salut, adresat participanților la sărbătoarea fotbalistică, Ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu i-a îndemnat pe membrii selecționatelor naționale „să  dea dovadă de voință și caracter, să depună eforturi maximale cu prilejul meciurilor la nivel de echipe reprezentative, deoarece în spatele lor se află Republica Moldova, iar numeroșii pasionați ai jocului cu balonul rotund, din sate, raioane și orașe, să se bucure de succesele fotbaliștilor moldoveni”, a menţionat demnitarul.

Tradițional, forul de specialitate i-a premiat pe veteranii fotbalului moldovenesc, care au adunat în trecut mii şi mii de oameni în tribunele stadioanelor din Moldova.

Laureat al „Premiului Nicolae Simatoc”, ediția II, pentru performanța de a evolua cu succes de-a lungul carierei în campionatele Spaniei, Italiei, Germaniei și Franței, a devenit Igor Dobrovolski, antrenorul Selecţionatei Moldovei.

În fotbalul feminin, Ana Zatușevscaia, componentă la echipa Noroc și la selecționata feminină a Moldovei,  a fost aleasă cea mai bună jucătoare, iar Andrian Lașcu (United Galați, România) a fost votat cel mai bun jucător în futsal.

Cel mai bun jucător în fotbalul de plajă a fost votat Andrei NEGARA de la echipa Clubul Sportiv Djoker.

În fotbalul-tenis – Alexandru Sîrghi de la Şcoala Sportivă nr 12 din Vadul lui Vodă a fost numit cel mai bun jucător, iar Alina Miron de la Clubul Sportiv Petrești – cea mai bună jucătoare.

Doina Secrieru

Share