(FOTO) Uniformele noi ale angajaților din sistemul penitenciar

(FOTO) Uniformele noi ale angajaților din sistemul penitenciar

Noile uniforme pentru angajații din sistemul penitenciar au fost prezentate astăzi la Detașamentul cu destinație specială „Pantera”, din orașul Cricova. Acestea nu mai sunt de culoare verde-măsliniu, ci în nuanță indigo. Angajații vor purta  uniforme de zi pentru vară și iarnă, dar şi de gală.

„Acțiunile în cauză sunt o parte componentă a procesului de modernizare a actualului sistem penitenciar – fapt ce se regăseşte și în Strategia de Reformare a Sectorului Justiţiei pentru 2011-2016. Trebuie să facem astfel, încât schimbarea la față a angajaților din domeniu să meargă în același pas cu schimbarea mentalității lor, a atitudinii față de munca pe care o prestează și să contribuie la procesul de reformare a sistemului”, a menționat Iurie Leancă, în cadrul acestui eveniment.
Totodată, Iurie Leancă a anunțat că două vehicule de model „Dacia Duster” vor fi puse la dispoziția Detașamentului Pantera. „Vă doresc să le utilizați cu eficiență, acolo unde este nevoie, iar noi vom continua să depunem eforturi, astfel încât dotarea dumneavoastră să fie una cu adevărat exemplară”, a precizat șeful Executivului. Unitățile de transport sunt dintre cele 35 de automobile donate de Guvernul României pentru ca serviciile publice să fie mai operative şi mai calitative.

Potrivit ministrului Justiției, Oleg Efrim, noile uniforme sunt ajustate la standardele europene (ex. Norvegia, România) și se încadrează în procesul de modernizare a sistemului penitenciar.

Tot astăzi, la același eveniment, angajații de la „Pantera” și-au etalat abilitățile în cadrul unor exerciții practice.

Uniforme noi vor purta 2600 de angajați ai sistemului penitenciar din țară.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maria Roșca

Share