Fotbal pe plajă. Moldova va găzdui meciuri din Divizia A de la Euro Beach Soccer League 2024

Fotbal pe plajă. Moldova va găzdui meciuri din Divizia A de la Euro Beach Soccer League 2024

După ce a găzduit cu succes edițiile Euro Beach Soccer League (EBSL), Divizia B, în 2021 și 2022, Liga Europeană de Fotbal pe Plajă revine în capitala Moldovei. Astfel, în perioada 26-28 iulie 2024, la Chișinău vor avea loc meciuri din Divizia A a Ligii Europene de Fotbal pe Plajă. 

EBSL 2024, organizată sub egida Beach Soccer Worldwide (BSWW), se va desfășura în mai multe locații din Europa, începând cu luna iulie și până în septembrie 2024. Competiția este împărțită în două divizii: Divizia A și Divizia B.

Divizia A, în care evoluează Naționala Moldovei, va include următoarele evenimente:

Faza Preliminară:

Tirrenia, Italia (3-7 iulie 2024), unde vor participa echipele din Cehia, Danemarca, Estonia, Franța, Italia, Lituania, România și Elveția. Șase echipe se vor califica pentru Superfinală, iar două echipe vor juca pentru retrogradare.

Chișinău, Moldova (26-28 iulie 2024), cu participarea echipelor din Moldova, Polonia și Turcia. Două echipe se vor califica pentru Superfinală, iar una va juca pentru retrogradare.

Nazaré, Portugalia (30 august – 1 septembrie 2024), unde vor concura Belarus, Spania, Germania și Portugalia. Patru echipe se vor califica pentru Superfinală.

Superfinala:

Alghero, Italia (10-15 septembrie 2024), unde 12 echipe se vor lupta pentru a câștiga Superfinala EBSL. Competiția va include o fază a grupelor de trei zile, urmată de sferturi de finală, semifinale și finala. Trei echipe vor juca pentru retrogradare în Divizia B, dintre care două vor retrograda în 2025.

Astfel de evenimente subliniază angajamentul Federației Moldovenești de Fotbal de a promova și dezvolta fotbalul pe plajă în Moldova. Este o recunoaștere a eforturilor depuse de FMF pentru a aduce evenimente internaționale în țară și pentru a oferi suportului local posibilitatea de a asista la meciuri de înalt nivel. Fapt menționat și de Joan Cuscó, Președintele Beach Soccer Worldwide.

Suntem încântați să revenim în Moldova pentru Liga Europeană de Fotbal pe Plajă. Beach Soccer Arena FMF din Chișinău este o locație fantastică, iar suporterii sunt mereu prezenți în număr mare, ceea ce apreciem foarte mult. Dorim mult succes tuturor națiunilor care vor participa la acest eveniment minunat.”, susține Președintele Beach Soccer Worldwide.

Găzduirea Diviziei A a Ligii Europene de Fotbal pe Plajă în Chișinău este o onoare imensă pentru Moldova. Suntem încântați să primim din nou echipe din întreaga Europă în capitala noastră. Acest eveniment nu doar că evidențiază pasiunea noastră pentru fotbalul pe plajă, dar și capacitatea noastră de a organiza evenimente sportive de clasă mondială. Așteptăm cu nerăbdare să oferim o primire călduroasă tuturor participanților și spectatorilor.”, afirmă Leonid Oleinicenco, președintele Federației Moldovenești de Fotbal.

FMF îi invită toți fanii fotbalului pe plajă la evenimentul din Chișinău pentru a susține echipa națională și pentru a se bucura de un spectacol sportiv de excepție.

Mai multe detalii despre bilete și program vor fi disponibile în curând pe site-ul oficial al FMF.

Amintim că în 2022, Moldova a obținut calificarea în elita fotbalului pe plajă european grație titlului de campioană a Diviziei B, câștigat la Chișinău. Tricolorii și-au păstrat locul în Divizia A, și în 2023, la ultima ediție a EBSL.

Share