Fotbal pe plajă. Moldova și-a aflat adversarii turneului de calificare pentru Cupa Mondială

Fotbal pe plajă. Moldova și-a aflat adversarii turneului de calificare pentru Cupa Mondială

În urma tragerii la sorți de pe 15 iunie a fost stabilită componența grupelor turneului de calificare, zona europeană, pentru Cupa Mondială de Fotbal pe Plajă din 2023. Echipa națională a Moldovei a fost repartizată în Grupa A, alături de Azerbaidjan, Italia și Estonia.

Cele 16 echipe calificate au fost împărțite în patru grupe:

Turneul de calificare se va desfășura în perioada 2-9 iulie în Baku, Azerbaidjan, oferind oportunitatea echipelor participante de a lupta pentru un loc în Cupa Mondială FIFA de Fotbal pe Plajă din 2023, ce urmează a avea loc în Emiratele Arabe Unite (UAE).

Amintim că, Azerbaidjan, Estonia, Franța, Germania, Italia, Moldova, Polonia, Portugalia, Spania, Elveția, Turcia și Ucraina și-au câștigat un loc în turneul de calificare urmare a poziției lor în clasamentul mondial de fotbal pe plajă.

Alte șapte echipe participante ( Grecia, Norvegia, Danemarca, Lituania, Cehia, Suedia și Malta) vor evolua în pre-calificări între 2 și 4 iulie pentru a completa cele 3 poziții din Grupa B, Grupa C și Grupa D.

Echipa noastră își va întâlni adversari din faza grupelor în perioada 5-9 iulie. Programul și orele de disputare a meciurilor vor fi stabilite ulterior.

Primele două echipe clasate din fiecare grupă se vor califica în faza eliminatorie.

În faza eliminatorie, se vor forma următoarele perechi de meciuri:

–        locul 1 din Grupa D se va confrunta cu locul 2 din Grupa C

–        locul 1 din Grupa C va juca împotriva locului 2 din Grupa D

–        locul 1 din Grupa B se va întâlni cu locul 2 din Grupa A

–        locul 1 din Grupa A va juca împotriva locului 2 din Grupa B

Cele 4 echipe câștigătoare din aceste meciuri se vor califica la Cupa Mondială de Fotbal pe Plajă din 2023 care va avea loc în Emiratele Arabe Unite (UAE).

Share