Fotbal pe plajă. Campionatul Moldovei 2023 a demarat duminică

Fotbal pe plajă. Campionatul Moldovei 2023 a demarat duminică

Campionatul Republicii Moldova la fotbal pe plajă, ediția a 16-a, a început duminică, 4 iunie 2023, pe Arena FMF din Parcul La Izvor al capitalei. La competiția din acest an participă 8 echipe: BSC Nistru (campioana en-titre), FC Budești, CS Ialoveni, FC Olimpic, FC Tinerețea, CS Petrești, BSC Atlant și Fresh Start. Ultimele trei sunt debutante ale turneului.

Rezultatele meciurilor primei etape:

FC Tinerețea – CS Petrești 6-2

FC Budești – BSC Nistru 0-10

CS Ialoveni – BSC Atlant 6-2

Meciul FC Olimpic – Fresh Start a fost transferat pentru o dată ulterioară.

Reamintim, Naționala Moldovei de fotbal pe plajă va participa în premieră pentru sporturile de echipă din Republica Moldova la ediția din acest an a Jocurilor Europene. Competiția de fotbal pe plajă se va desfășura în orașul Tarnov (Polonia), în perioada 27 iunie – 1 iulie curent.

Echipa noastră face parte din grupa B, alături de Elveția, Italia și Ucraina. În grupa A vor juca Polonia, Portugalia, Spania și Azerbaidjan. Echipele de pe primele două locuri din grupe se vor califica în semifinale. Câștigătoarele semifinalelor vor juca în finală.

Naționala noastră a obținut calificarea la Jocurile Europene 2023, datorită victoriei de la Campionatul European de fotbal pe plajă, Divizia B, ediția 2022.

Cea mai mare competiție a anului din Europa, cea de-a treia ediție a Jocurilor Europene va avea loc la Cracovia și în regiunile Małopolska din Polonia, în perioada 21 iunie – 2 iulie 2023. Vor fi organizate competiții la 29 de discipline sportive, inclusive fotbal pe plajă, la care vor participa circa 7.000 de sportivi din 48 de țări europene.

Share