Fotbal în grădinițe. Primul curs de instruire pentru cadrele didactice

Fotbal în grădinițe. Primul curs de instruire pentru cadrele didactice

În perioada 3-5 septembrie, au loc, în premieră, cursurile de formare pentru cadrele didactice participante în cadrul proiectului „Fotbal în Grădinițe”. Evenimentul adună 111 profesori din 62 de grădinițe din întreaga țară, având ca scop pregătirea acestora pentru implementarea activităților fotbalistice destinate preșcolarilor.

Cuvântul de salut la deschiderea cursurilor a fost adresat de Nicolae Cebotari, Secretarul General Adjunct al FMF, care a subliniat importanța educației sportive încă de la o vârstă fragedă.

În cadrul acestor sesiuni, profesorii au fost familiarizați cu noțiunile de bază ale fotbalului, metodele de predare adaptate vârstei preșcolare și au participat la diverse activități practice pe teren.

Amintim că pe 1 septembrie a fost lansat oficial „ABC-ul fotbalului pentru copii”, o inițiativă menită să faciliteze învățarea primelor noțiuni despre fotbal pentru cei mici și să încurajeze mișcarea în aer liber prin jocul cu mingea.

Proiectul „Fotbal în Grădinițe” își propune să introducă fotbalul ca activitate recreativă și educativă în grădinițele din țară, contribuind la dezvoltarea fizică și socială a celor mai tineri membri ai comunității.

Share