FMF susține refugiații prin organizarea evenimentelor sportive

FMF susține refugiații prin organizarea evenimentelor sportive

Cu ocazia Zilei Internaționale a Refugiaților, Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) în parteneriat cu Centrul de Caritate pentru Refugiați din Republica Moldova a organizat recent un turneu de fotbal în cadrul festivalului „Fotbalul unește inimile”, desfășurat în municipiul Comrat. 

Festivalul a avut drept scop promovarea drepturilor refugiaților, a diversității și a coexistenței pașnice între comunități, utilizând sportul ca un vector de integrare și incluziune socială.

Evenimentul a inclus și meciuri de fotbal feminin, evidențiind astfel importanța egalității de gen și a împuternicirii femeilor în sport.

Festivalul a oferit un program divers de activități culturale și festive, atrăgând participarea și sprijinul comunității locale, autorităților publice și raionale, precum și al Direcției Generale de Tineret și Sport UTA Găgăuzia.

Federația Moldovenească de Fotbal susține Centrul de Refugiați din Republica Moldova, inclusiv prin câștigarea granturilor UEFA Foundation for Children, doi ani la rând. Inițiativa face parte din Strategia FMF de Sustenabilitate, pilonul 6 privind Drepturile omului „Ajutor pentru refugiați”, și prevede organizarea mai multor proiecte de implicare a refugiaților în activități sportive în întreaga țară.

Share