FMF introduce Inteligența Artificială în Scouting pentru a descoperi noi talente fotbalistice

FMF introduce Inteligența Artificială în Scouting pentru a descoperi noi talente fotbalistice

La Academia Federației Moldovenești de Fotbal (FMF), s-a convenit implementarea unui set de acțiuni pentru integrarea noilor tehnologii, în special a inteligenței artificiale (AI), în activitatea Departamentului de Scouting al FMF. Această inițiativă le oferă scouterilor instrumente eficiente și obiective pentru îmbunătățirea procesului de identificare a tinerelor talente din Republica Moldova, precum și a copiilor moldoveni din diaspora, oferindu-le șansa de a intra în atenția echipelor naționale ale Moldovei.

Prin intermediul noilor tehnologii, bazele de date ale FMF, aflate într-o continuă actualizare, vor fi analizate folosind AI pentru a evalua o gamă largă de indicatori de performanță sportivă (eficiența mișcării           , agilitatea, inteligența tactică și colaborarea în echipă). Această analiză obiectivă va permite scouterilor să identifice jucătorii cu cel mai mare potențial și să monitorizeze progresele individuale ale acestora pe parcursul carierei.

Începând cu luna octombrie a acestui an, implementarea AI în scouting se aliniază priorității FMF de a crea oportunități reale pentru identificarea și atragerea tinerelor talente moldovenești în echipele naționale, atât din țară, cât și din diaspora.

Prin aplicarea Inteligenței Artificiale în procesul de scouting, FMF își consolidează angajamentul de a moderniza fotbalul moldovenesc și de a oferi șanse egale tinerelor talente de a ajunge în atenția echipelor naționale.

Share