FMF, alături de federațiile din România, Malta și Azerbaidjan, au lansat primul NewsLetter Scale

FMF, alături de federațiile din România, Malta și Azerbaidjan, au lansat primul NewsLetter Scale

Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) în parteneriat cu asociațiile din România, Malta și Azerbaidjan, precum și alte 4 organizații din Italia anunță lansarea NewsLetterului Scale. Această inițiativă inovatoare este coordonată de organizația TheScaleProject și are ca scop reducerea abandonului școlar prin intermediul sportului, în special al fotbalului.

NewsLetterul Scale se adresează asociațiilor de fotbal, managerilor și antrenorilor de fotbal, cluburilor sportive și altor părți interesate implicate în combaterea abandonului școlar. Proiectul își propune să ofere copiilor și tinerilor o alternativă sănătoasă și motivantă pentru a rămâne în școală. Obiectivele NewsLetterul Scale sunt:

  • Stabilirea de parteneriate cu instituțiile de învățământ pentru a facilita succesul școlar al tinerilor fotbaliști.
  • Sensibilizarea echipelor de fotbal și a școlilor cu privire la importanța colaborării pentru a găsi soluții eficiente pentru reducerea abandonului școlar.
  • Instruirea antrenorilor cu privire la motivarea și educarea tinerilor jucători cu privire la importanța educației, a rezultatelor școlare și a implicării active în societate.
  • Promovarea schimbărilor în politicile fotbalistice pentru a include obligativitatea echipelor de a se preocupa de performanțele școlare ale jucătorilor.

Scopul lansării NewsLetterului Scale este reducerea abandonului școlar al copiilor și tinerilor. Ideea din spatele NewsLetterului este că fotbalul, fiind cel mai practicat sport în Europa și în țările partenere, poate fi folosit ca un instrument de menținere a tinerilor în educație sau formare, datorită creării de „căi avantajate” bazate pe participarea la sport.

Federația Moldovenească de Fotbal subliniază importanța combaterii abandonului școlar și evidențiază că sportul și educația pot lucra împreună pentru a crea un viitor mai promițător pentru tinerii pasionați de fotbal.

Detalii suplimentare despre proiectul Scale pot fi găsite aici

Share