FMF a aplicat mai multe sancțiuni în legătură cu unele abateri disciplinare la meciuri

FMF a aplicat mai multe sancțiuni în legătură cu unele abateri disciplinare la meciuri

La ședința din 5 mai, Comitetul de Competiții al Federației Moldovenești de Fotbal (FMF) anunță că a a examinat abaterile disciplinare constatate și înregistrate conform rapoartelor de joc la meciurile „Campionatului R. Moldova la fotbal, Divizia Națională, Divizia A, Cupa R. Moldova la Fotbal Feminin, ediția 2020/21”, informează OFICIAL.

Potrivit unui comunicat al Federației, examinând raportul de joc al meciului CS CODRU – CSF SPERANȚA, din data de 26.04.2021 (Divizia Națională, etapa a XXVI-a, Ediția 2020/21), s-a constatat că pe toată durata meciului pe banca tehnică al echipei CSF SPERANȚA a lipsit antrenorul principal, antrenorul secund și antrenorul de portari al CSF SPERANȚA.

CSF SPERANȚA nu a prezentat nici o dovadă care ar putea motiva lipsa acestora de pe banca tehnică, mai spune sursa.

De menționat că în conformitate cu art. 69.2 Cod Disciplinar – la toate jocurile oficiale este obligatorie prezenţa pe banca de rezerve a unui antrenor calificat corespunzător, cu excepţia cazurilor în care acesta este sancţionat disciplinar sau a situaţiilor de caz fortuit (accident, îmbolnăvire, etc.).

De asemenea la conferința de presă de după meci nu a participat nici antrenorul principal al clubului CSF SPERANȚA, nici antrenorii secunzi ai echipei CSF SPERANȚA. Menționăm că, conform prevederilor art. 68 al Codului Disciplinar și art. 7.12 al Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal, Ediția 2020/21, la Conferința de presă este obligat să participe Antrenorul Principal al clubului și în cazul absenței motivate a acestuia la meci, este obligatorie prezența antrenorilor secunzi. În temeiul «Codului Disciplinar» și prevederilor «Regulamentului Campionatului R. Moldova la Fotbal, Ediția 2020/21», art. 4 al «Regulamentului privind Organizarea și Funcționarea Comitetului de Competiții al F.M.F.», Comitetul de Competiții al F.M.F..

În acest fel a fost luată decizia de a aplica sancțiune sub formă de amendă CSF SPERANȚA în mărime de 5 000,00 lei (cinci mii lei, 00 bani) lei (MDL), în legătură cu încălcarea prevederilor art. 68 al Codului Disciplinar, în ceea ce privește, neparticiparea antrenorului principal, sau în lipsa acestuia a antrenorilor secunzi la conferința de presă.

Totodată, s-a decis de a aplica sancțiune sub formă de amendă CSF SPERANȚA în mărime de 5 000,00 lei (cinci mii lei, 00 bani) lei (MDL), în legătură cu încălcarea prevederilor art. 69.2 al Codului Disciplinar, în ceea ce privește, lipsa unui antrenor calificat corespunzător pe banca de rezervă.

 

Doina Secrieru

Share