FC Dacia Chișinău se desființează. Reprezentanții clubului: „Sunt presiuni venite din exterior”

FC Dacia Chișinău se desființează. Reprezentanții clubului: „Sunt presiuni venite din exterior”

Clubul de fotbal Dacia Chișinău nu va participa la ediția 2018 a Diviziei Naționale, anunțul a fost făcut pe pagina de facebook a echipei, relatează romani.md.

Într-un comunicat a fost anunțat că echipa nu va participa în campionatul intern și că soarta de mai departe a clubului va fi decisă în urma unei adunări, preconizate pentru primăvara acestui an. Suporterii au rămas nedumeriți nu doar de anunțul neașteptat, dar și de lipsa vreunui motiv.

Într-un alt comunicat, reprezentanții clubului au dat de înțeles că motivul deciziei nu este plecarea finanțatorului, așa cum se credea, ci presiunile venite din exterior.

„Probabil cineva nu vrea ca în Campionatul Moldovei să existe o echipă puternică și competitivă, care stă în calea multora drept un impediment. Noi nu indicăm nume și destinatari, doar vrem să fie clar: În ultimele luni mai mulți reprezentanți ai echipei, foști și actuali fotbaliști, sunt interogați și li se cere careva date și informații în detrimentul „Daciei” și viitorului ei. E o luptă interminabilă…”, se menționează în comunicat.

În acest fel, suporterii intenționează să salveze echipa. Imediat după primirea veștii suporterii s-au arătat gata să facă tot ce le stă în puteri pentru ca Dacia să își continuie existența, aceștia au inceput sa distribuie poze cu echipa favorită, însoțite de mesajul “Nu mor dacii când vor dracii!”.

Suporterii Daciei sunt cunoscuti pentru orientarea lor unionistă.

Mihaela Rotari

Share