Face ASTA în fiecare zi şi e convins că o să trăiască 150 de ani! Un cercetător face experimentul ciudat pe propria piele

Face ASTA în fiecare zi şi e convins că o să trăiască 150 de ani! Un cercetător face experimentul ciudat pe propria piele

Un cercetător din Marea Britanie susţine că a descoperit „elixirul tinereţii”. E convins că o să trăiască până la 150 de ani dacă ia 100 de medicamente în fiecare zi şi îşi verifică regulat proprietăţile biochimice ale sângelui.

Doctorul Alex Zhavoronkov crede că impactul psihologic al îmbătrânirii este principalul obstacol în faţa longevităţii şi consideră că depăşirea propriilor aşteptări referitoare la îmbătrânire este o parte importantă a muncii sale.

„Oamenii îşi formează propriile aşteptări despre îmbătrânire ţinând cont de istoricul familiei şi durata medie de viaţă din ţara în care locuiesc şi nu sunt pregătiţi să îşi schimbe percepţiile foarte repede”, a declarat Alex Zhavoronkov. Acesta e de părere că persoanele care ajung acum la vârste foarte înaintate au trăit în condiţii mult mai dure decât cele pe care le întâlnesc oamenii în prezent.

În luna ianuarie, Zhavoronkov şi un coleg de-al său au făcut un pariu îndrăzneţ, pe un milion de dolari, referitor la care dintre ei o să trăiască mai mult.

În trecut, cercetarea în domeniul tehnicilor anti-îmbătrânire era considerată un domeniu izolat, dar acum este pe cale să devină un sector major din punct de vedere al biotehnologiilor.

 

Sursa: a1.ro

Share