Două persoane de etnie romă, suspectate de circulația substanțelor narcotice

Două persoane de etnie romă, suspectate de circulația substanțelor narcotice

Două persoane de etnie romă, cu vîrste cuprinse între 43 și respectiv 48 de ani, domiciliate în orașul Florești, suspectate de circulația substanțelor narcotice sub formă de opium acetilat, au fost reținuți de poliție pentru 30 de zile.

Potrivit IGP, în urma investigațiilor efectuate în perioada lunilor octombrie – decembrie, curent, angajații Direcției Antidrog al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Direcția Generală Urmărire Penală și Procuratura Generală au stabilit că, membrii grupării preparau substanțele narcotice la domiciliu și le comercializau pe teritoriul Republicii Moldova.

În urma realizării zilnice a cîte 50 ml. de opiu, „afaceriștii” obțineau circa 7500 de lei, iar un mililitru de opium era vîndut la prețul de 150 de lei.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliile figuranților au fost depistate aproximativ 5 kg de paie de mac fărîmițată, valoarea căreia pe piață constituie 20 000 de lei, ustensile destinate pentru prepararea drogurilor în condiții casnice, mijloace financiare provenite din comercializarea drogurilor, acetonă care reprezintă un precursor necesar pentru producerea substanței, precum și 1,5 litri de opium acetilat, valoarea căreia pe piața internă a țării ar constitui circa 180 000 de lei.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 2171 alin.4 Cod Penal al RM. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de ”Circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope sau a analoagelor lor în scop de înstrăinare” se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 de ani.

Mihaela Rotari

Share