Distincții pentru sportivii din Republica Moldova la Campionatul European de haltere sub vârsta de 15 și 17 ani

Distincții pentru sportivii din Republica Moldova la Campionatul European de haltere sub vârsta de 15 și 17 ani

Lotul național de haltere și-a încheiat evoluția la Campionatul European, rezervat sportivilor cu vârsta sub 15 și 17 ani, care a avut loc în orașul Thessaloniki, Grecia.

La categoria de greutate de până la 96 kg, Ivan Chemenceji a cucerit medalia de aur la proba smuls, cu rezultatul de 125 kg și medalia de bronz la proba aruncat, cu rezultatul de 145 kg.

Cu un total de 270 kg, sportivul din UTA Găgăuzia a devenit vicecampion european, la categoria rezervată sportivilor sub vârsta de 15 ani.

Ultimele distincții cucerite de către țara noastră la competiția continentală de haltere au fost aduse în concursul feminin de către Diana Rudic, care a intrat în posesia a trei medalii de argint, la categoria rezervată aceleiași categorii de vârstă. În categoria de greutate de până la 81 kg, aceasta a înregistrat la proba smuls rezultatul de 70 kg, iar la proba aruncat a ridicat 82 kg, și s-a situat pe locul II, la ambele probe, cât și în clasamentul general, cu rezultatul la total de 152 kg.

La revenirea în țară, cei doi halterofili au fost întâmpinați și felicitați de reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării.

La ediția din acest an a Campionatelor Europene de haltere, U-15 și U-17, lotul național a cucerit 24 de medalii, cu trei mai mult decât la ediția precedentă.

Share