Distanța nu e o problemă! Modul inedit prin care Renato Usatîi a condus ședința de planificare cu reprezentanții serviciilor comunale din Bălți

Distanța nu e o problemă! Modul inedit prin care Renato Usatîi a condus ședința de planificare cu reprezentanții serviciilor comunale din Bălți

În Primăria din Bălți tradiționala ședință de planificare cu reprezentanții serviciilor comunale din oraș a avut loc într-un format mai puțin obișnuit – conferință online, potrivit unui comunicat de presă.

Inovația are loc în legătură cu o măsură forțată – Renato Usatîi deocamdată nu se poate întoarce la Bălți din cauza dosarului penal fabricat pe numele său, care, după cum spune însăși Usatîi, nu este altceva decît o încercare de răfuială.

Viceprimarul orașului Igor Șeremet a menționat că, Primăria municipiului activează în regim normal grație unei interacțiuni bine pusă la punct între toate mecanismele administrative. „Toate deciziile în privința orașului se iau colegial, primarul ascultă opiniile consilierilor, opinia mea, și-o expune pe a sa. Activitatea este sincronizată și, chiar și în lipsa sa, orarul de muncă este îndeplinit”, a comunicat Șeremet.

În cadrul ședinței au fost examinate probleme municipale concrete, legate de activitatea serviciilor comunale, chestiuni privind reparația și modernizarea infrastructurii urbane.

În speță, Renato Usatîi a stabilit sarcina de creștere a eficienței utilizării reactivilor de iarnă pentru lupta cu ghețușul pe străzile din Bălți, în condițiile în care la Primărie vin înștiințări din partea cetățenilor în acest sens.

„Primarul a observat că utilizarea sării tradiționale pentru Moldova, nisipului și prundișului, sînt ineficiente atunci cînd stratul de zăpadă atinge o anumită valoare, aici fiind necesari reactivi chimici moderni. Usatîi a solicitat examinarea chestiunii, stabilirea producătorilor optimi ai acestora și efectuarea unui calcul privind procurarea tuturor celor necesare. De asemenea, primarul a solicitat să-i fie oferită o informație exactă privind numărul necesar de tehnică specială, astfel ca colectarea și evacuarea deșeurilor în municipiu să aibă loc concomitent în tot orașul”, se spune într-un comunicat de presă.

Mai mult ca atît, Renato Usatîi și-a exprimat nemulțumirea în legătură cu tempo-urile scăzute ale reparației grădiniței din cartierul Bălțiul Nou.

„Aceasta continuă deja al patrulea an consecutiv cu mici pauze. Iar în luna mai a anului trecut, instituția preșcolară a fost, în genere, închisă din această cauză, copiii fiind încadrați temporar la alte grădinițe. Primesc în permanență plîngeri din parte părinților cărora nu le convine să-și ducă copiii în alte instituții preșcolare din diferite părți ale orașului. Să fie luate măsurile necesare de urgență pentru a rezolva problema grădiniței în termeni restrînși”, a punctat Primarul.

Renato Usatîi s-a referit la o temă dureroasă pentru locuitorii „cartierului 6” este de mai mult timp lipsa unei băi publice. „Baia se află la balanța întreprinderii municipale „Hotelul Octombrie”, dar a fost închisă din lipsa resurselor de întreținere, chiar dacă a funcționat de la începutul anilor 60. Bălțenii s-au adresat autorităților locale cu solicitarea de a relua activitatea acesteia. Mai ales, de o baie publică au nevoie pensionarii: e prea scump pentru ei să folosească cazanele, în condițiile unor venituri mizere. Pentru reconstrucția acesteia este nevoie de resurse considerabile care, din motive evidente, lipsesc în bugetul municipal. De aceea, organele publice locale erau în căutarea unor sponsorizări care ar fi putut contribui”, se spune în comunicat.

Totuși, reparația clădirii în care este amplasată baia, nu are rost, a declarat Usatîi, după studierea rapoartelor prezentare de angajații serviciilor respective – clădirea este într-o asemenea stare că mai ușor ar fi construcția unei băi noi. Despre aceasta Renato Usatîi a dat sarcinile corespunzătoare.

Potrivit Primăriei municipiului Bălți, ședințe de planificare în regim online Renato Usatîi va desfășura cu regularitate.

Doina Secrieru

Share