Descoperire uimitoare: Această substanţă opreşte răspândirea cancerului în organism

Descoperire uimitoare: Această substanţă opreşte răspândirea cancerului în organism

Cercetările anterioare au sugerat că sulforafanul, un compus care se găsește în brocoli și în alte crucifere, ajută la prevenirea cancerului și îi încetinește dezvoltarea. Un nou studiu a descoperit și cum se întâmplă acest lucru.
Cercetărorii de la Universitatea de Stat din Oregon, au aflat că sulforafanul reduce expresia ARN-ului necodificator lung în cancerul de prostată, adică anulează abilitatea celulelor canceroase de a forma colonii- atributul cancerului metastatic.

Deși, se credea inițial că ARN-ul necodificator nu are nicio funcție importantă, s-a descoperit că acesta joacă un rol important în dezvoltarea mai multor tipuri de cancer, printre care cel de prostată, de sân, de stomac și pulmonar.

”Este o informație de interes faptul că un compus alimentar, care se găsește din plin în brocoli, poate afecta ARN-ul necodificator,” a explicat coordonatorul studiului, Emily Ho, conform doctorulzilei.ro.

În cadrul stuiilor de laborator, numărul celulelor din cancerul de prostată s-a redus după administrarea de sulforafan. Cercetătorii spun că sulforafanul ajută atât la prevenirea cât și la tratarea cancerului, însă mai e nevoie de studii mai detaliate.

www.realitatea.net

Share