Deputații – atenționați să nu fumeze în Parlament! Candu și copiii au lipit stickere pe ușă (foto)

Deputații – atenționați să nu fumeze în Parlament! Candu și copiii au lipit stickere pe ușă (foto)

În Parlamentul Republicii Moldova a fost dat startul aplicării Legii privind controlul tutunului, fiind atenționați deputații că în instituție nu se fumează. Despre aceasta anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

În cadrul unei acțiuni de sensibilizare cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun asupra sănătății, un grup de copii, împreună cu Speakerul Andrian Candu, a lipit stickere la intrarea principală în Parlament, îndemnând deputații să renunțe la fumat.

”Să le spunem maturilor că atât în Parlament, cât și în toate spațiile publice închise și semiînchise nu se fumează. În primul rând lor își fac rău, dar și celor din jur, inclusiv copiilor”, a menționat Andrian Candu, îndemnând la un mod sănătos de viață.

Din 31 mai 2016, în Republica Moldova, potrivit modificărilor la Legea privind controlul tutunului, adoptate de Parlament, este interzis fumatul în toate spaţiile publice închise şi semiînchise, inclusiv în locurile de uz comun, la locurile de muncă, în parcurile de distracţii şi pe terenurile de joacă pentru copii, pe stadioane, arene, în pieţe şi alte spaţii publice deschise pe durata evenimentelor publice, în staţiile de transport public, în mijloacele de transport public şi în mijloacele de transport privat în care se află minori.

385A1137 385A1143 385A1150 385A1151 385A1157 385A1165

Mihaela Rotari

 

Share