Deputat, despre alegerile la șefia FMF: Simulacrul de concurs trebuie să fie imediat sistat

Deputat, despre alegerile la șefia FMF: Simulacrul de concurs trebuie să fie imediat sistat

Deputatul Platformei DA, Chiril Moțpan, susține că au fost timpuri când Naționala noastră se bătea de la egal la egal cu Franța, Anglia, Italia. „Eram mândri de noi și de mâna de fotbaliști care-și lăsau sufletul pe teren. Acum o tristețe de mormânt s-a lăsat peste gloria de altă data”, adaugă parlamentarul.

„Fotbalul moldovenesc e în comă. Politicul și-a băgat colții în Federația de fotbal, acolo unde corupția e unsă pe pâine”, mai susține Moțpan.

Totodată, deputatul spune că a avut o întrevedere cu un grup de reprezentanți ai comunității fotbalistice din Republica Moldova, care și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu presupuse acțiuni de intimidare, amenințare și presiune exercitată asupra mai multor membri afiliați, de către actuala conducere a Federației Moldovenești de Fotbal.

„De asemenea, aceștea s-au arătat nemulțumiți că fostul fotbalist al lotului național, Radu Rebeja, a fost exclus nemotivat, pe ultima sută de metri, din cursa pentru fotoliul de președinte al Federației Moldovenești de Fotbal”, mai declară Moțpan.

La fel, parlamentarul spune că astăzi în cadrul Congresului se va decide cine va avea acest rol în continuare. „Decizia de a-l exclude pe Radu Rebeja a fost acționată în judecată, dar nu știu dacă într-o zi se poate schimba ceva”.

„Lumea vuiește că Federația ar fi devenit o filială a partidului socialiștilor și că adunarea e o formalitate: totul este decis. Mai ales că un mare fotbalist, Radu Rebeja, a fost eliminat în mod cinic și ilegal din concurs, lucru inacceptabil pentru întreaga comunitate fotbalistică, dar și pentru noi, ca țară cu aspirații europene. Aici nu mai e vorba de fotbal, aici e vorba de troc. Măscăricii trebuiesc deconspirați de instituțiile de drept, iar simulacrul de concurs să fie imediat sistat până la revenirea la normalitate”, a declarat deputatul Chiril Moțpan.

Mihaela Rotari

Share