De ce nu este bine să tratăm mahmureala cu cafea. Iată ce se întâmplă în organismul nostru

De ce nu este bine să tratăm mahmureala cu cafea. Iată ce se întâmplă în organismul nostru

Băută imediat după o noapte de petrecere stropită din plin cu alcool, licoarea amăruie și neagră te ajută doar să-ți revii. Alcoolul este eliminat din organism treptat, abia după câteva zile. Același lucru este valabil și pentru dușurile reci, plimbările prin frig, zeama de moare sau alte remedii de casă împotriva beției.

Pe scurt, nimic nu poate grăbi sau încetini metabolizarea alcoolului. Etanolul conținut de lichior, vin sau bere este o excepție, spre deosebire de alte substanțe care, cu cât ajung într-o cantitate mai mare în organism, cu atât sunt procesate și eliminate din sistem mai repede.

Cea mai eficientă metodă a de preveni instalarea stării de ebrietate, bucurându-vă totodată de petrecere, este respectarea regulii 1 la 1, adică o băutură odată pe oră. Greutatea, înălțimea, vârsta, sexul și moștenirea genetică sunt însă doar câțiva dintre factorii de care ar trebui să ținem cont înainte să bem. Femeile, spre exemplu, se amețesc mai repede ca bărbații, iar cercetătorii cred că unii oameni nasc cu gene care-i predispun la tot soiul de dependențe, scrie realitatea.net cu referire la doctorulzilei.ro.

 

Share