De ce e bine să mănânci măsline verzi. Sigur nu ştiai că au efectul acesta!
Măslinele verzi dun bogate în vitaminele A, E, K şi D, fibre, fier, acid gras de tip Omega-9, potasiu, fosfor şi zinc, dar şi polifenoli şi flavonoide cu proprietăţi antiinflamatoare.
Iată, aşadar câteva beneficii ale consumului de măsline verzi:
1. Acţiune anti-colesterol – atât grăsimile monosaturate, cât şi polifenolii din măslinele verzi ajută la prevenirea oxidării colesterolului. Aşadar, sistemul cardiovascular este protejat, iar riscul de atac de cord scade.
2. Acţiune antioxidantă şi anticancerigenă – polifenolii, vitamina E şi betacarotenul conţinute de măslinele verzi au efect antioxidant. Prin acţiunea lor, polifenolii luptă împotriva radicalilor liberi prin care combat apariţia cancerului, bolilor de inimă şi de ficat şi a afecţiunilor degenerative şi cronice.
3. Întăresc vederea – vitamina A este esenţială pentru o vedere bună. Deci, şi măslinele ajută la menţinerea sănătăţii ochilor.
4. Tratează artrita – atât măslinele verzi, cât şi cele negre, ajută la reducerea inflamaţiilor care duc la apariţia artritei, datorită conţinutului de polifenoli şi flavonoide.
5. Reduc simptomele neplăcute ale menopauzei – studiile au arătat că măslinele verzi contribuie la reducerea intensităţii şi frecvenţei bufeurilor experimentate de femei în perioada menopauzei.
Sursa: realitatea.net