Certificate de absolvire pentru o nouă promoție a cursului de instruire în domeniul proprietății intelectuale

Certificate de absolvire pentru o nouă promoție a cursului de instruire în domeniul proprietății intelectuale

Pe 5 ianuarie curent, la Agenția de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI), au fost înmânate certificatele de absolvire a cursului de instruire în domeniul proprietății intelectuale, desfășurat în perioada lunilor septembrie – decembrie 2017.

În urma cursului, 17 persoane au obținut calificarea de “Consilier în Proprietatea Intelectuală”, printre care se numără atât reprezentanți ai AGEPI, Agenţiei pentru Inovare şi Transfer Tehnologic (AITT), cât și specialiști în domeniul dreptului.

Directorul General adjunct al AGEPI, Andrei Popa, a felicitat absolvenții cu finalizarea cursului, urându-le succese în activitatea de consiliere și promovare a obiectelor de proprietate intelectuală.

Scopul desfășurării cursului a fost pregătirea consilierilor în domeniul protecției, valorificării şi asigurării respectării drepturilor de proprietate intelectuală.

În cadrul cursului, specialiștii AGEPI au familiarizat cursanții cu aspectele teoretice și practice privind cadrul normativ-legislativ național și internațional în domeniul protecției obiectelor de proprietate industrială, și anume a mărcilor, desenelor şi modelelor industriale, invențiilor, indicaţiilor geografice, denumirilor de origine şi specialităţilor tradiţionale garantate, soiurilor de plante, precum și protecției dreptului de autor şi drepturilor conexe.

De asemenea, specialiștii AGEPI au vorbit despre mijloacele de asigurare a respectării drepturilor de proprietate intelectuală și aspectele economice ale proprietății intelectuale.

Au fost prezentate și bazele de date și resursele informaționale AGEPI în domeniul mărcilor, desenelor şi modelelor industriale, indicaţiilor geografice precum și a brevetelor de invenție și soiurilor de plante.

Pentru informații suplimentare referitoare la următoarea ediție a cursului de instruire nu ezitaţi să ne contactaţi la numerele de telefon: 022/400-661, 022/400-660.

Mihaela Rotari

Share