Cercetătorii au decis: Jocurile video nu creează dependență

Cercetătorii au decis: Jocurile video nu creează dependență

Doar pentru că joci o mulțime de jocuri nu înseamnă că ești dependent.

Destul de des, în diferite contexte, cuvântul „dependență” capătă un sens rău. Adesea spunem „sunt dependent de cumpărături”, sau „ciocolata este dependența mea”. Cu toate acestea, dependența reală este definită de un set de criterii, iar un nou studiu sugerează că jocul video nu se regăsește aici.

Potrivit psihologilor, trebuie să îndeplinești cel puțin una dintre condiții pentru a fi dependent de jocul online. Acestea includ obsesiile, simptomele de sevraj, pierderea interesului pentru cei din jur, pierderea prietenilor sau alte tipuri de relații. Aceste aspecte au fost observate de către cercetătorii americani timp de șase luni. Oamenii de știință nu au inclus jocurile de noroc în cercetare.

Într-un articol publicat în PeerJ, se arată că doar 12 din 5777 de participanți au suferit simptome similare. Rezultatul i-a surprins mulți.

Oamenii de știință au ajuns la concluzia că există puține dovezi care să arate faptul că jocurile distrug viețile oamenilor, cât și sănătatea lor mintală. Multe simptome au dispărut în timp sau participanții nu au îndeplinit toate criteriile.

Potrivit autorilor, jocurile nu afectează viețile oamenilor înr-un mod negativ. Cu toate acestea, mulți psihologi și psihiatri au solicitat în trecut ca jocul video să fie recunoscut ca o tulburare mentală.

Jocurile video ar crea dependență dacă ar avea un impact semnificativ asupra calității vieții oamenilor, ceea ce nu a fost confirmat în timpul studiului.

Sursa: Noizz.ro

Share