Cupa Regiunilor. S-au stabilit finalistele

Cupa Regiunilor. S-au stabilit finalistele

Cupa Republicii Moldova la fotbal amator a ajuns la faza finală a competiției. Turneul, care a adunat cele mai bune 20 de echipe din asociațiile raionale, municipale și regionale din țară, și-a stabilit cele două formații care se vor lupta pentru a reprezenta Moldova la UEFA Regions’ Cup 2024. Acestea sunt: ARF Ungheni și ARF Anenii Noi.

 

Vă prezentăm rezultatele meciurilor din manșa retur a semifinalelor:

ARF UNGHENI – ARF SOROCA 1-0 la penalty 5-4 (manșa tur 2-3)

ARF ANENII NOI – calificată direct în finală în urma deciziei nr.13 a Comisiei de Disciplină FMF de a exclude ARF IALOVENI și ARF CANTEMIR din cadrul Cupei Republicii Moldova la Fotbal Amatori între asociațiile raionale, municipale și teritoriale de fotbal, Ediția 2023/24.

 

Amintim că potrivit deciziei Comisiei de Disciplină, art.1.5., ARF Ialoveni și ARF Cantemir au fost excluse din cadrul Cupei Republicii Moldova la Fotbal Amatori între asociațiile raionale, municipale și teritoriale de fotbal, Ediția 2023/24, conform art. 16.3 și art. 16.4 al Regulamentului Cupei Republicii Moldova la Fotbal Amatori, între asociațiile raionale, municipale și teritoriale de fotbal, Ediția 2023/24, pe motiv că:

– Art. 16.3 prevede „Dacă într-un meci ambele echipe folosesc jucători în afara celor înscriși în raportul de joc, neînregistrați (încalcă punct. 5 al prezentului Regulament) sau suspendați, echipelor în cauză se va acorda înfrângere tehnică (0:3) și vor fi amendate cu 2000 lei”.

– Art. 16.4 prevede „Pentru etapa play-off, în caz dacă echipele folosesc într-un meci oficial jucători în afara celor înscriși în raportul de joc, nelegitimați, suspendați, atunci echipa în cauză va fi exclusă din competiție și ea va fi amendată cu 2000 lei”.

Finala competiției este programată pentru 23 iunie. Câștigătoarea din țara noastră va evolua în faza intermediară, în grupa a 7-a a UEFA Regions’ Cup, alături de Spania, Bulgaria, Belarus.

Turneul va avea loc în perioada 29 octombrie – 4 noiembrie 2024.

UEFA Region’s Cup este o competiție europeană rezervată echipelor de amatori care se desfășoară din 1999 și are loc în ani impari. În cele 11 ediții de până acum, trofeul a fost cucerit de câștigători diferiți. În 2021 competiția nu a avut din cauza pandemiei Covid. Campioana en-titre este echipa spaniolă Galicia, care a învins echipa Belgrad FA din Serbia în finală din iunie 2023.

Share