Cum va fi vremea de Florii 2017 şi Paşte 2017. Surprize imense la meteorologi

Vremea de PAŞTE 2017. Vremea de FLORII 2017. Prognoza meteo pentru următoarele trei luni arată temperaturi temperaturi normale pentru această perioadă, însă vom avea ceva mai multe ploi. De Florii 2017, Paşte 2017 şi de 1 Mai 2017, mercurul din termomentre va urca până la 12-18 grade, dar se anunţă şi ploi.

Vremea de Florii 2017 şi Paşte 2017. Temperatura aerului va avea valori în apropierea mediei climatologice în cea mai mare parte a ţării, local mai scăzute în nord, nord -est şi centru.

Cantităţile totale de precipitaţii vor putea fi excedentare, cu precădere în regiunile nordice şi centrale. Mercurul din termometre va urca în acestă lună până la 12 grade, iar minimele se vor situa între 5 şi 10 grade.

Vremea de Florii 2017 şi Paşte 2017. Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de normă în sudul şi local în vestul şi centrul ţării şi posibil mai scăzute în restul teritoriului.

Cantităţile totale de precipitaţii se vor situa în apropierea normelor climatologice în sud şi sud-est şi vor putea fi excedentare în restul teritoriului. Mercurul din termometre va urca în acestă lună până la 18 grade, iar minimele se vor situa între 10 şi 15 grade.

Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată întotdeauna în ultima duminică dinaintea Paștelui. În acest an Floriile pică pe 9 aprilie, urmând ca Pastele să aibă loc duminica următoare, pe 16 aprilie

Vremea de Florii 2017 şi Paşte 2017. În 2017, Paștele catolic și cel ortodox cad în aceeași zi, la 16 aprilie. Peste doi ani, în 2018, catolicii vor sărbători Învierea Domnului la 1 aprilie, iar ortodocșii la 8 aprilie.

Calcularea datei la care creștinii sărbătoresc Paștele ține două fenomene naturale, unul cu dată fixă – echinocțiul de primăvară, iar altul cu data schimbătoare – luna plină. Aceasta din urmă face ca data Paștelui să varieze în fiecare an.

Vremea de Florii 2017 şi Paşte 2017. În plus, utilizarea a două calendare diferite explică decalajul acestei sărbători la catolici și ortodocși. Biserica Catolică se raportează la echinocțiul de primăvară după calendarul gregorian, în timp ce Biserica Ortodoxă calculează același eveniment astronomic după calendarul iulian, pe stil vechi.

www.realitatea.net

Share