Cum scapi de usturimea arsurilor solare. 6 metode geniale

Cum scapi de usturimea arsurilor solare. 6 metode geniale

Arsurile solare sunt foarte frecvente in perioada estivala. Din dorinta de a se bronza cat mai rapid, foarte multe persoane exagereaza cu expunerea la soare, fara sa isi dea seama ca se expun pericolelor.

Pielea arsa poate da dureri cumplite, deshidrateaza pielea si provoaca inflamatii, dar si deteriorari ale suprafetei dermei.
In cazul in care te confrunti insa cu astfel de probleme, ele.ro propune cateva remedii pe care le poti folosi pentru a calma arsurile solare:

1. Ceaiul negru

In cazul in care esti bautoare de ceai, vei fi incantata sa afli ca unul dintre cele mai bune remedii pentru arsurile solare sunt pliculetele de ceai negru. Acidul tanic din ceaiul negru reduce rapid roseata si inflamatiile provocate de arsuri. Aplica pliculetele de ceai negru pe zonele afectate si lasa-le cateva minute. Durerea si arsurile vor disparea rapid.

2. Aloe Vera

Aloe Vera este una dintre cele mai populare plante folosite pentru tratarea arsurilor solare. Aceasta are proprietati antiinflamatorii si antioxidanti care ajuta la ameliorarea simptomelor si la reducerea usturimii.

3. Spuma de ras

In cazul in care mancarimile si usturimea au inceput sa apara noaptea si nu ai unde sa mergi sa iti iei calmante, poti apela pana a doua zi la banala spuma de ras. Aceasta va calma simptomele arsurilor solare rapid. Cele mai bune spume de ras sunt cele care contin menta, deoarece au efect de racorire asupra pielii.

4. Mierea

Mierea este unul dintre cele mai vechi remedii naturale pentru arsurile solare. Aceasta are efecte rapide si este mai eficienta chiar si decat cremele cu antiobiotice. Mierea scade riscul aparitiei infectiilor, grabeste vindecarea si amelioreaza rapid durerile.

5. Rosiile

Rosiile au numeroase beneficii pentru sanatate, datorita substantei-minune pe care o contin, licopenul. Ele calmeaza rapid inflamatiile provocate de arsurile solare si le vindeca mai repede. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa aplici o pulpa de rosie pisata pe zonele afectate.

6. Castravetii

Castravetii calmeaza si ei rapid arsurile solare, deoarece au capacitatea de a absorbi caldura excesiva din corp. Aplica pe zonele afectate bucati de castravete si lasa-le actioneze 30 de minute.

Share