Corman merge la Bruxelles. Iată ce va face!

Corman merge la Bruxelles. Iată ce va face!

Președintele Parlamentului Igor Corman va participa la Bruxelles, la ședința plenară a Parlamentului European în care va fi ratificat Acordul de Asociere cu Republica Moldova. Anunțul a fost făcut în cadrul întrevederii Președintelui Parlamentului Igor Corman cu Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, aflat într-o vizită în Republica Moldova.

Ședința plenară a Parlamentului European va avea loc în perioada 12-13 noiembrie 2014. La Bruxelles Igor Corman va avea întrevederi cu Președintele Parlamentului European, Martin Schulz și cu liderii grupurilor politice din Parlamentul European. Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii au vizat situația politică din țară în preajma alegerilor parlamentare și progresele înregistrate de Republica Moldova în apropierea de UE.

Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a aprobat, pe data de 16 octombrie, cu o majoritate de voturi ratificarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova și UE. Până în prezent, Acordul de Asociere a fost ratificat de parlamentele din România, Bulgaria, Letonia, Estonia, Lituania şi Malta.

Maria Roșca

Share