Comunicatorii MAI si APC, instruiți de experți din România și Suedia

Comunicatorii MAI si APC, instruiți de experți din România și Suedia

Timp de doua zile, 22-23 septembrie, experții din Suedia și România au ținut un curs de instruire în comunicare la tema: „Preluarea celor mai bune practici si experiențe ale UE în domeniul relațiilor cu publicul și comunicării externe”.

Transferul experienței statelor membre ale UE în domeniul relațiilor publice și comunicării externe în cadrul autorităților publice  a fost de bun augur pentru fiecare comunicator din fiecare subdiviziune a MAI care are de confruntat provocări și situații de criză în domeniul de activitate.

Consolidarea reputației instituționale în timpul situațiilor de criză, lecții învățate în cadrul comunicării strategice, gestionarea comunicării publice, încrederea societății în sistemul afacerilor interne, planificarea mesajului transmis în procesul de comunicare au fost subiectele abordate în cadrul Atelierului.

Modelul de comunicare eficient a Poliției din Suedia a adus în fața comunicatorilor moldoveni un exemplu bun de urmat, astfel contribuind treptat în depășirea obstacolelor în comunicarea cu mass-media, precum și cu fiecare cetățean în parte.

Eficiența comunicării, ca și un targhet esențial în construirea relațiilor cu Media a fost explicată în exemple concrete de către experții români, ce au exemplificat prin practici și lecții deja învățate din experiențele precedente.

Noile metode europene de comunicare sunt pârghiile care stau la îndemâna comunicatorilor ce vor fi folosite ca instrumente de mobilizarea în cazul crizelor de comunicare sau în cazul managementului departamentului de comunicare.

Atelierul a fost organizat de TAIEX (Technical Assistance and Information Exchange) – instrument pentru asistenţă tehnică şi schimb de informaţii, din cadrul Direcţiei Generale Extindere a Comisiei Europene.

Mihaela Rotari

Share