Comoara incredibilă descoperită de un bărbat care munceşte pe un exacavator //Foto

Comoara incredibilă descoperită de un bărbat care munceşte pe un exacavator //Foto

Manipulantul unui miniexcavator, care a scos la lumină o comoară de 3.000 de monede romane rare, are dreptul la o treime din valoarea tezaurului antic.

Britanicul Mark Copsey, în vârstă de 44 de ani, a dat de comoară în timp ce nivela un teren de recreere aparţinând unui club de hockey din Somerset. El a scos din pământ colecţia de 3.339 de monede de argint îngropate, pe care le-a pus într-o pungă de plastic, şi ulterior a telefonat la mai multe muzee pentru a afla cui trebuie să raporteze descoperirea sa.

Experţii spun că monedele antice au fost bătute într-o perioadă de inflaţie şi cercetările arheologice ulterioare au scos la iveală resturile unei mici aşezări romane. Specialiştii de la British Museum au stabilit că monedele provin din secolele II şi III A.D. Unele monede au imprimate capete de împărătese, iar altele de împăraţi.

Conform legii britanice, persoana care descoperă o comoară şi proprietarul terenului pe care a fost descoperită aceasta au dreptul, fiecare, la câte o treime din valoarea obiectelor, iar restul revine Patrimoniului naţional.

monede

Sursa: www.realitatea.net

Share