CNOS respinge acuzațiile aduse din partea Federației de Taekwondo din Moldova

CNOS respinge acuzațiile aduse din partea Federației de Taekwondo din Moldova

Comitetul Executiv al Comitetului Național, Olimpic și Sportiv al R. Moldova (CNOS) respinge acuzațiile aduse instituției din partea Federației de Taekwondo WTF din Moldova, care a specificat că, CNOS ar fi suspendat din Comitet federația din cauza eliberării din funcție a antrenorului Vladislav Mazur, învinuit de sustragerea fondurilor bănești ale Federației, iar CNOS i-a luat apărarea acestuia pentru că Președintele CNOS, Nicolae Juravschi, ar fi în relații de rudenie cu antrenorul, transmite Oficial.

Potrivit președintelui CNOS, Nicolae Juravschi, Federațiile de Taekwondo și Biatlon s-au lăsat manipulate de niște declarații false a unor reprezentanți care fac o campanie de denigrare.

„Noi am suspendat Federația de Taekwondo pentru că aducea niște acuzații în adresa CNOS nefondate. Federația ne-a atacat la Curtea Internațională de Arbitraj Sportiv (CAS), pentru a ne exclude din Comitetul Internațional Olimpic și pentru a ni se retrage, în acest mod, licența.

Președintele Federației de Taekwondo mă acuză că am oferit bani antrenorului pentru că deținem relații de rudenie, ceea ce este vădit un fals, ne-am văzut o dată la o nuntă și atât.

Noi am primit răspuns din partea Comitetului Internațional Olimpic și răspunsul este unul foarte clar: statutul CNOS este în conformitate cu Carta Olimpică aprobată în 2014. Adoptarea și revizuirea CNOS este prerogativa Adunării Generale, orice chestiune trebuie adresată organelor de conducere”, a spus Nicolae Juravschi.

Totodată, antrenorul Vladislav Mazur a specificat că s-a adresat și la Centrul Național Anticorupție pentru a infirma acuzațiile aduse și instituția a confirmat că nu a furat nici un ban.

Cazul respectiv va fi examinat de CAS în data de 3 octombrie curent la Lausanne.

Doina Secrieru

Share