CNA va expedia asta tuturor instituțiilor publice din țară

CNA va expedia asta tuturor instituțiilor publice din țară

Peste 6 000 de cărți poștale cu mesajul „Ajutați-ne să creștem o generație integră, contribuind prin exemplul personal”, dar și Calendarul Integrității pentru anul 2017, vor fi expediate instituțiilor publice din țară la inițiativa Departamentului Prevenirea Corupției din cadrul CNA începând cu Săptămâna națională anticorupție (9 – 16 decembrie), potrivit unui comunicat de presă.

Este vorba de 40 de tipuri de ilustrate ce reflectă fenomenul corupției în viziunea tinerilor. Acestea sunt produsul concursului de desen şi pictură „Talentul nu ia mită. Integritatea în imagini”, ediția 2015, parte a campaniei sociale „EU – pentru educaţie prin integritate”. În rezultatul concursului, au fost selectate cele mai inspirate lucrări ce denotă câteva din domeniile corupte din Republica Moldova în accepția elevilor de la școlile de artă din țară.

Astfel, echipele manageriale din cadrul autorităților publice vizate în desenele tinerilor vor primi sub forma acestei corespondențe deschise și următorul mesaj: „Această carte poștală vă este distribuită în cadrul campaniei de sensibilizare a anagajaților din sectorul public despre felul în care copiii percep fenomenul corupției. Copiii învată din modelele de comportament ale adulților. Ajutați-ne să creștem o generație întegră, contribuind prin exemplul  dumneavăsatră personal la schimbarea felului în care este percepută instituția publică din care face parte”.

CNA precizează: această inițiativă a fost realizată cu suportul financiar al proiectului „Consolidarea funcțiilor de prevenire și analiză a CNA”, implementat de PNUD, cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Norvegiei.

c c1 c2 c3 c5 c7

Maria Roșca

Share