Centrul Instructiv al Departamentului Instituţiilor Penitenciare – vizitat de elevi din România

Centrul Instructiv al Departamentului Instituţiilor Penitenciare – vizitat de elevi din România

În perioada 19-22 mai 2016, Centrul Instructiv al Departamentului Instituţiilor Penitenciare a fost vizitat de doi profesori şi un grup de elevi din cadrul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare din Tîrgul Ocna,  România. Despre aceasta anunță serviciul de presă al DIP.

Scopul vizitei l-a constituit familiarizarea oaspeţilor cu mijloacele tehnico-didactice și capacitățile instituționale ale Centrului instructiv.

În cadrul vizitei a fost organizată o întrunire  tematică, unde au fost prezentate aspecte ce țin de programele educaționale implementate în cadrul CI.

De asemenea, a fost inițiat un forum între participanți privind factorii motivaționali ai personalului din penitenciare, care a avut drept scop identificarea asemănărilor și deosebirilor dintre modalitățile de formare a personalului penitenciar din România și Republica Moldova.

Totodată, oaspeţii au beneficiat de o vizită de studiu în Penitenciarul nr.10 din Goian.

Aceştia, s-au familiarizat cu modul şi condiţiile de detenţie ale deţinuţilor minori şi modul în care aceştia îşi petrec timpul liber.

Vizitele de acest gen sunt foarte importante, Departamentul Instituţiilor Penitenciare fiind mereu deschis spre o cooperare transparentă şi constructivă, experiența altor state fiind foarte utilă pentru obținerea unor rezultate favorabile în dezvoltarea sistemului penitenciar autohton.

De menţionat că, anual în cadrul Departametului Instituţiilor Penitenciare sunt organizate probe de selecţie pentru candidaţii care vor să-şi urmeze studiile la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare din Tîrgu Ocna, România.

Doina Secrieru

Share